Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Највећу љубав ХОЛИВУДА уништила је ЈЕЗИВА ТРАГЕДИЈА: "На месту злочина пронађена је ЊЕНА минђуша"

Љубав му је била испред свега

1647613940_kerol.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Кларк Гејбл је стекао надимак “Краљ” захваљујући креацијама на екрану које је створио. Обично је играо улоге љубавника, утицајних и моћних мушкараца. Краљ је такође реч која је савршено дефинисала његов начин постојања – смисао за хумор и самопоуздање је одисало из њега.

Прочитајте још: СЕЦИРАО ТЕЛА УМРЛИХ: Како је Микеланђело, највећи уметник свих времена знао толико о анатомији човека?

Посебно га памтимо по улози Рета Батлера у „Прохујало са вихором“, где се од вољене опростио незаборавним речима „Драга моја, није ме брига“. Али он то не би урадио у стварном животу, јер је своју љубав ставио изнад свега.

Њихова нежност била је позната у Холивуду. Када су се посвађали, послао је беле голубице у њену гардеробу у знак извињења. Керол Ломбард, задивљујућа, висока плавокоса жена и једна од најплаћенијих глумица свог времена, била му је савршена партнерка, како на екрану, тако и у приватном животу.

Љубав Кларка и Керол

Керол је по много чему била испред свог времена, али највише од свега није имала никакве везе са кротком америчком домаћицом. Описујући своју младост, описана је као „безбрижни дечак“ – у младости је одгајана међу браћом и предано се бавила спортом. Играла је тенис, одбојку, пливала и трчала. Са 12 година, редитељ Аллан Дван ју је приметио док је играла бејзбол са пријатељима. Годинама касније, поменуо је да је изгледала као “слатки дечак”. Са њим је почела њена филмска каријера. Филмски критичар Дејвид Томсон је једном написао да се “Керол није зајебавала ни са чим и била је позната по томе што је наглас причала о томе” – без обзира да ли је то била расправа са њеним мужем или Алфредом Хичкоком. Звали су је “домаћица Холивуда” јер је организовала бриљантне журке, присуствовали су представници високог друштва, не само из филмског света. Одустала је од свог интензивног, забаваног начина живота када је започела своју романсу са Кларком Гејблом. Више се окренула природи, почела да пеца и заљубила се у бриџ.

Када је Керол упознала Кларка, он је већ био права филмска звезда. У једном од интервјуа признао је да је од својих обожаватељки добио преко пет хиљада предлога за брак. Био је популаран, али својој јединој љубави је остао веран.

Најпознатији је био по улози Рета Батлера у “Прохујало са вихором”. Батлерове речи “Искрено, драга моја, није ме брига”, Амерички филмски институт препознао је као најупечатљивији цитат у историји америчке кинематографије.

Мајка његовог успеха била је Џозефин Дилон, која је била 20 година старија од њега, која је приметила Кларков таленат, али и његове недостатке – укљ. проблеми са зубима. Платила му је вађење зуба (било је неопходно због пародонталне болести), поклонила му нови осмех и платила часове певања и држања. На овај начин створила је једног од најпознатијих холивудских љубавника.

Кларк и Керол упознали су се док су радили на филму Бен Хур: Прича о Христу из 1925. године. Професионални путеви повезивали су их, између осталог, са на снимању филма “Но Ман оф Хер Оwн”, али су тек 11 година након првог сусрета одлучили да изађу на састанак. Још увек ожењен Риом, Френклин Гејбл се заљубио у Керол Ломбард и убрзо је та веза названа „романсом века”. И пре развода, били су присутни на пријемима и најважнијим догађајима заједно.

По раскиду његове претходне везе, Гејбл и Ломбард су се венчали у Аризони, а одмах по повратку организовали су конференцију за новинаре како би са фоторепортерима и новинарима поделили информације о браку. Сви су брујали о њима. Пре него што се Габле развео, спекулисало се да ли ће пар бити трајно у браку. Када су се, после извесног времена настојања да се званично представе свету као муж и жена, одушевили су свет. Холивуд је добио свог краља и краљицу. Медији су их волели. Радо су делили ситнице из приватног живота, иако су своје обожаваоце увек остављали у недоумици.

Пад авиона

Након венчања, пар је одлучио да се пресели из града. Нису напустили Калифорнију, али су купили прелеп ранч Енцино. Водили су праву фарму, узгајајући своје вољене коње, као и кокошке и друге домаће животиње, које су сами чували. Упркос двогодишњим напорима, нису успели да добију дете. Можда им је само требало више времена које им није дато – када је Керол имала само 33 године, догодила се трагедија.

Након што су се Сједињене Државе придружиле Другом светском рату крајем 1941. године, Керол Ломбард се активно укључила. Док се враћала са путовања, на којем је прикупила 2 милиона долара у корист ратних Американаца, њен лаки авион се срушио у планине. Глумица је умрла моментално, заједно са свим осталим путницима. По свему судећи, један од разлога што је звезда одлучила да користи лаки авион, уместо да се врати кући копном, као и остатак екипе, била је… љубомора на свог супруга. Гејбл је у то време радио на снимању филма „Наћи ћу те свуда” са Ланом Тарнер, о чијој лепоти су писали савремени медији.

Минуђуша на месту несреће

Када је Кларк Гејбл добио информацију о паду авиона, одмах је појурио ка вратима и хтео лично да оде у планине како би покушао да је спасе. За трагедију је сазнао из телеграма који је послао продуцент Еди Маникс. Ипак, и даље је веровао да је успела да преживи, а информација да је њено тело идентификовано била је поражавајућа за њега. На месту несреће пронађена је Керолина минђуша, коју је Кларк претворио у огрлицу и доследно је носио до последњег дана. Сведоци који су били са њим када је објављена вест о Керолиној смрти, више пута су се присећали његовог јецања и понављаних речи да не жели да се враћа у празну кућу.

На крају, глумац се не само вратио у Енцино, где је провео остатак живота, већ је излечио сломљено срце и поново се заљубио. Био је ожењен два пута – прво за бившу енглеску манекенку Силвију Ешли, којом се оженио 7 година након Керолине смрти. Међутим, након неколико месеци пријатељи су знали да она није права жена за њега. Кларк, који је живео на селу, уживао је у лову, пецању и домаћој храни. Није знала ни да испржи кајгану, а манекенкина омиљена забава биле су забаве са снобовским члановима високог друштва. Бројни сукоби међу супружницима били су знак глумцу да је, како је рекао, „несрећан у браку”. Међутим, после рођендана се потпуно уверио. Жена је хтела да га изненади његовим омиљеним јелима, али је уместо тога (уз помоћ невештог кувара) послужила нејестива јела – предмет спрдње гостију. Кларк се закључао у своју собу и тамо провео неколико сати, говорећи свом пријатељу да је сигурно био пијан када је запросио. Пар се развео након 3 године брака.

Кларк Гејбл је дефинитивно волео лепе жене. После брзог развода, имао је пролазну аферу са Грејс Кели, али је одлучио да се трајно повеже са још једном иконом тадашњег канона лепоте. Испоставило се да му је манекенка Кеј Спреклес сродна душа.

Спојиле су их заједничке страсти, али и породични живот. Кеј, која је на дан венчања са звездом имала 39 година, већ је била мајка двоје деце. Кларк је волео њене синове, али је желео и свог потомка. Манекенка је брзо затруднела, али је због лекова доживела побачај и пала у кому. Супруг је тада одлучио да направи паузу у каријери и посветио се бризи о Кеј. На крају су поново успели – Кеј је у 44. години на тесту видела жељене две линије, носила је дечака Џона. Нажалост – и овде се догодила трагедија. Када је Кеј била трудна са Џоном, Кларк Гејбл је умро од срчаног удара. Жељени син рођен је након његове смрти.

Прочитајте још: Након што је УБИО трудну супругу и две ћерке, слао поруке ЉУБАВНИЦИ

Иако је Кеј Спреклес искрено волела Кларка и никада се више није петљала са другим мушкарцем, а знала је да она није његова највећа љубав. Након Кларкове смрти, одлучила је да њен муж буде сахрањен на гробљу Форест Лавн Мемориал Парк у Калифорнији, заједно са својом првом женом, Керол Ломбард.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas