Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Женио се ПЕТ пута, а њена ТРАГИЧНА СМРТ потпуно га је сломила

Живо му се угасио када је она страдала

1639381985_gejbl.jfif
Фото: Wикипедиа
Oglas

Кларк Гејбл - једно од најпознатијих имена Холивуда и најпожељнијег мушкарца Сједињених Америчких Држава. О његовом шарму говори чињеница да ниједна жена није могла да му одоли!

Прочитајте још: Српски сликар никад није преболео супругу ЛОТОС: Венчали се тајно, бежали у Париз, раставила из СМРТ

Љубавни живот холивудске легенде био је буран, женио се чак 5 пута, али волео је само једну жену - Керол Ломбард.

Тешко детињство и сан о глумачкој каријери

Вилијам Кларк Гејбл рођен је 01. фебруара 1901. године у држави Охајо. Његова мајка, Аделајн, преминула је пре Кларковог првог рођендана од последица епилепсије. Након неколико година његов отац, Вилијам Хенри Гејбл, оженио је Џени Данлоп, која се посветила васпитању и одгајању дечака Кларка.

Маћеха Џени научила је Кларка лепом понашању и манирима, како да пази на своје држање и свира клавир. До седамнаесте године, Гејбл је свирао клавир, читао Шекспира и постао одличан механичар. У тим годинама маштао је о глумачкој каријери.

Након смрти своје маћехе, Кларк је радио као дрвосеча, телефонски оператер и продавајући гуме. Потом је радио у позоришту, намештајући светла, скупљајући каблове и кувајући кафу глумцима, све време маштајући о томе да се нађе на позоришној сцени. Своју прву улогу добио је са 20 година, када играо улогу куварице. Међутим, редитељу се Кларкова глума није допала, те више није добијао улоге у позоришним представама.
Глумачки успон и буран љубавни живот

Нова прилика за глумачку каријеру отворила се током његовог боравка у Портланду, где је упознао 17 година старију глумицу и професорку глуме Џозефин Дилон. Џозефин је мислила да је веома талентован и решила је да од њега направи звезду! Учила га је добром држању и начину изражавања, успела је чак да га научи како да контролише свој глас.

Убрзо се међу њима родила љубав, те су се 1924. године венчали у Лос Анђелесу. Џозефин је била његова менаџерка, налазила му споредне улогу у немим филмовима, саветовала му да не користи своје прво име (Вилијам) и дала му надимак "Краљ Холивуда", што је касније и постао. Одиграо је неколико споредних улога у филмовима и полако стицао популарност, а публика је била одушевљена његовом појавом и гласом.

Кларк и Џозефина живели су заједно 6 година, а развели су се 1931. године, када је оженио Марију Лангам, ћерку тадашњег познатог нафтног тајкуна. Марија је желела да њен муж буде успешан и познат глумац, те је уложила велику суму новца у његову каријеру. Током 1931. године играо је у 12 филмова, а 1934. добија улогу у чувеном филму "Догодило се једне ноћи", који га је и прославио. За улогу новинара Питера Ворна добио је свог првог и јединог Оскара.

Кларк Гејбл постао је синомин за храброг и јаког мушкарца, сваки Американац желео је да буде попут њега. То је био и разлог због којег је био омиљен међу женама. Лукаво је користио свој шарм и имао бројне романсе. Његова жена Марија толерисала његове авантуре све до 1939. године, када га је тужила и добила половину његовог новца.

Кларка та ситуација није погодила, јер је волео другу жену. Само месец дана након развода оженио је познату глумицу Керол Ломбард. Глумац је касније признао да је Керол била његова једина љубав, које се сећао читавог живота.

Кларк и Керол упознали су се 1932. године, али се испрва нису допали једно другом. Срели су се поново 1936. године, када су успели да пронађу заједнички језик. Након неколико месеци заједно су проводили време у ресторанима, а убрзо и заљубили.

Како је Кларк током ове романсе био и даље у браку са Маријом Лангам, морао је тајно да се састаје са Керол. Месец дана након развода током снимања филма "Прохујало с вихором" Кларк и Керол су се венчали.

Венчани пар живео је различитим животом од познатих звезда у Холиводу: нису имали тениски терен нити базен, живели су скромно. Керол је имала коње, а Кларк је гајио пилиће, уз псе и мачке. Ноћи су често проводили у шатору под звезданим небом. Били су веома срећни, а Кларк није био заинтересован за друге жене. Иако су желели децу, након посета различитим докторима постало је јасно да Керол не може да има децу. Она је потом одбијала улоге у комедијама и бирала само драме.

Кларк и Керол живели су 5 година након којих је почео Други светски рат. Када су се Сједињене Државе прикључиле рату 1941. године, америчка влада је замолила познате да помогну у различитим хуманитарним програмима за војску. Карол је покушала да убеди Кларка да путује са њом, али познати глумац имао је већ потписан уговор са једном филмском кућом. Након повратка са једног од тих путовања, авион у којем је Керол путовала срушио се у америчким планинама.

Након смрти своје жене Кларк је наставио са глумом, али многи су говорили да то није био више исти Кларк Гејбл. Трагична смрт његове супруге га је потпуно сломила. Почео је да живи сам и пије, често је лежао на Керлоним јастуку и мирисао њен парфем. Својим слугама није дозвољавао да бришу прашину у њеној соби. Августа 1942. године придружио се Осмој ваздухопловној армији.

Тешкоће у приватном животу

Током 1943. боравио је у Енглеској учествујући у рату. Већ 1944. године вратио се кући, а компанија МГМ му је у томе помогла. Наставио је да пије, излази и глуми, а нешто касније оженио је Силвију Ешли. Након само 3 године заједничког живота, пар се развео 1952. године, јер међу њима није било љубави.

Након развода низао је бројне романсе, између осталог са познатим именима Холивуда - Грејс Кели, Џоун Крафорд, Ненси Дејвис, Марион Дејвис и Лана Тарнер. Године 1955. Кларк се оженио пети пут младом глумицом Кеј Вилијамс.

Прочитајте још: 

Кларк ју је запросио, јер га је подсећала на супругу Керол Ломбард. Нажалост, глумац није могао са Кеј да пронађе љубав и срећу, какву је имао са Керол.

Трагична смрт

Као познати "Краљ Холивуда" Кларк Гејбл преминуо је од срчаног удара током снимања филма "Неприлагођени". Овај филм остао је запамћен и као посладњи филм чувене глумице Мерилин Монро. Супруга Кеј Вилијамс сахранила је свог супруга одмах до Керол Ломбард, његове једине љубави. Након 4 месеца Кеј Вилијамс родила је сина, Џона Кларка Гејбла, јединог признатог детета Краља Холивуда.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas