Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Никада није јео из округлих тањира, стално је постио: Никола Тесла сматрао је да поједина храна негативно утиче на продуктивност

Један од највећих научника свих времена придржавао се одређених навика у исхрани

1674385239_tesla.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Никола Тесла је један од највећих научника свих времена! Неки од његових изума још увек нису схваћени, а на својим великим пројектима је радио до краја живота, једнако енергичан и фокусиран.

Никола Тесла је веома пазио на то шта једе и како вежба, јер је сматрао да је важно да што дуже остане активан.

Дуже од две деценије Милијан Стојанић, инспирисан Тесла признањима за гастрономију, бавио се истраживањем јеловника најумнијег научника српског порекла, кроз његов пут у Европи и Америци.

"Млеко, млечне прерађевине, сиреви, то никада није изостајало и то је највише конзумирао Никола Тесла, и све остало и биљног и животњиског порекла. Јео је он јагњетину, поготово ту јагњетину, за коју је волео да му кувари у Америци спремају", рекао је Стојанић, пише РТС.

Међутим, месо је избацио потпуно из исхране у 65. години, због проблема с простатом, када се базирао на вегетаријански јеловник, уз разне комбинације са целером.

Прочитајте још: Топ 10 занимљивих чињеница о КИНЕСКОЈ НОВОЈ ГОДИНИ: Она се слави према Лунарном календару

"Оно што је њега носило кроз живот јесу ти млечни производи, млечне прерађевине, мед, понеки коњак, односно виски, мало вина, али све са мером. Значи Никола Тесла је јео два пута дневно, било да је био у Смиљану, у Европи, у Америци. И оно што је Тесла говорио свима - немојте се преједати и немојте журити на онај свет", додаје Стојанић.

Тесла никада није јео из округлих тањира.

"Никола Тесла, када је био мали није умео да пише и црта десном руком, него је све то радио левом руком и врло тешко је правио кругове, онда када су учитељица или наставник тражили од њега и он је то буквално омрзао", каже Стојанић.

Одрастајући као дете православног свештеника, чувени научник придржавао се и навика које је стекао у детињству.

Уз све специфичности око исхране, Никола Тесла је целог живота и постио. Тако да је до краја живота носио исти конфекцијски број.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas