Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОПТИЧКА ИЛУЗИЈА ЗА ЗАЉУБЉЕНЕ: Да ли можете да пронађете седам срца на фотографији? (ФОТО)

Уколико успете за мање од 11 секунди, ви сте нови рекордер

1693564238_shutterstock_2143010785.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Студије су откриле многе типове оптичких илузија као што су физичке, физиолошке и когнитивне илузије. Оптичка илузија је слика предмета, слике или људи која изазива ум, која мења облик, која доводи у питање начин на који мозак перципира ствари. Чињеница је да нормалан људски мозак може другачије да гледа на ствари или слике формирајуц́и различиту перцепцију из сваког угла. Илустрације оптичких илузија су такође део области психоанализе јер бацају светло на то како доживљавате ствари. Једна таква паметна илустрација може се видети на слици на којој је 7 срца скривено унутар прелепог пејзажа.

Горњу слику је као мозгалицу креирао уметник Џим Ворен. Слика приказује прелепу слику пејзажа и један пар који стоји у близини језера. Унутар слике можете видети прелепе боје које приказују спокојан поглед на природу испуњену прелепим дрвец́ем, лабудовима, цвец́ем, паром и очаравајуц́им облацима. Ово ремек-дело је познато и под називом „Седам срца“. Слика је нека врста слагалице која тражи од гледалаца да уоче 7 скривених срца унутар слике. Тврдило се да само романтични људи могу уочити свих седам срца за 11 секунди.

 

Да ли сте уочили 7 срца за 11 секунди у овој оптичкој илузији?

Није уопште једноставно уочити свих 7 срца на слици, јер су нека срца камуфлирана позадином слике.

Међутим, ако пажљиво погледате слику, могли бисте брзо да уочите 7 срца:

Срце је скривено у облаку.
Срце је скривено између два дрвета.
Срце је скривено у језеру.
Друго срце је скривено у облаку.
Срце је скривено између лабудова.
Срце је скривено на стени.
Балон у облику срца лежи на трави.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas