· · Коментари: 0
ГОВОР ТЕЛА

Осећај моћи, удобност и утеха или вам је само хладно? Ево зашто често држимо прекрштене руке

Када некога видите да стоји прекрштених руку, немојте одмах изводити закључак како покушава да се дистанцира од вас.

1616063333_Depositphotos_191586702_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Постоји девет разлога зашто људи прекрштају руке.

Удобност и утеха

Људи чешће заузимају позу са прекрштеним рукама у јавности него када су сами. На тај начин, понекад, као да покушавају да загрле сами себе и тако се утеше.

Прочитајте још: Невероватан снимак: Девојчица клавир свира у сну! (ВИДЕО)

Смањују стрес

Када су под стресом људи прекрштају руке како би их масирали, а то раде несвесно.

Ово умирује, а има нешто интензивнији учинак од стискања дланова.

Скривају несигурност

Када је женама непријатно због мушких погледа, често ће прекрстити руке на грудима, јер ће се тако осећати мање изложено. Овако се понашају и мушкарци када се осећају нелагодно и несигурно у друштву другог мушкарца.

Прочитајте још: Придржавајте се правила "30 посто нових информација" и избегните непријатну тишину

Нервоза и страх

Прекрштене руке људима помажу да савладају одређене психолошке напетости, као што су нервоза и страх. У овом случају, људи често додирују врат, то је чисти знак да је неко напет, нервозан, несигуран…

Суздржавање или фрустрација

Људи прекрштају руке када су узрујани, углавном како би се суздржали и смирили. Код деце је такво понашање доста често, на пример, када се наљуте или када не желе нешто да ураде, прекрстиће чврсто руке, понекад у комбинацији са стиснутим шакама.

Слично се понашају и одрасли у таквим ситуацијама.

Опонашање туђег понашања

Људи могу несвесно копирати једни друге, на пример, опонашају позе у којима стоје. Рецимо, двојица мушкараца стоје прекрштених руку, обојица једним раменом наслоњени на зид, а ноге су им прекрштене.

Прочитајте још: КАКО СЕ ПИШЕ: Ово су правила за писање назива улица

Многи би, кад би видели такав призор, помислили да постоји некакав конфликт међу њима, али није тако. Они опонашају један другог, а положај ногу открива да је међу њима све у реду. Руке су им прекрштене, јер се тако осећају пријатније док разговарају.

Осећају се моћније

Мушкарци често прекрсте руке и максимално се исправе како би изгледали крупније и надмоћније, како би помели конкуренцију или невербално поручили некоме да се не упушта у конфликт с њима.

Сигурно сте приметили да обезбеђење у ноћним клубовима заузима често такав положај. И жене то раде, али не толико често.

Прочитајте још: Ова девојка је операцијом смањила чело: Ево како је изгубила 3 цм, а њену трансформацију прате милиони (ВИДЕО)

Желе да се изолују

Људи прекрштају руке када наиђу на некога ко им се не свиђа, јер на тај начин стварају неку врсту баријере. На жалост, поруку која се невербално шаље на овај начин, многи не схватају, па и даље упорно покушавају да комуницирају са оним коме се не допадају.

Хладно је

Да, када је људима хладно, они ће аутоматски прекрстити руке да би се угрејали.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.