· · Коментари: 0

Ова три питања људи са високом емоционалном интелигенцијом не постављају

За мање од месец дана су новогодишњи и божићни празници и сви знамо да то значи једно: породични сто. То јест, непријатна питања и раздражљивост.

1638713461_shutterstock_628142189.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Спремни смо за оно што нас чека: неселективни рођаци који покушавају, у најбољој (или не) намери, да сазнају све о нашим животима. Пре него што одлучимо да окренемо леђа ујаку који жели да заувек седи са омладином, имајмо на уму следеће: Можда човек то намерно не чини. Можда само има ниску емоционалну интелигенцију.

Људи са ниским ЕQ често нас стављају у непријатне ситуације, без добијања било каквог конкретног одговара с наше стране. Дакле, испод ц́ете видети 3 питања која ћете вероватно чути - као и сви ми - ове године.

Прочитајте још: Изгубила је ВЕРЕНИЧКИ ПРСТЕН, а онда га пронашла 50 година касније на чудном месту

„Када ћете наћи редован посао?“

Ово није питање, то је разлог за блокирање на друштвеним мрежама. Толико критика, толико потцењивања нашег рада – што би нам се, узгред, могло допасти у овом питању. Боље га је заменити следећим: „Шта радиш у овом тренутку?“, „Реци ми више о свом послу, како се осећаш?“

"Када ћеш имати дете?"

Аутоматска реакција: Никад. Али нећемо доћи до ове тачке, јер ћемо знати да особа која нас пита мисли да сви имамо исте циљеве, исти план, исте жеље и то је крајње проблематично. Поготово када је реч о тако осетљивом и личном питању. Ако тражите алтернативу, нема конкретног питања. Хајде да никада не покрећемо то питање. Буквално, то се никога не тиче.

Прочитајте још: У Србији су носиоци ових ПРЕЗИМЕНА имали "плаву крв" у прошлости: Да ли имате ПЛЕМИЋКО ПОРЕКЛО?

"Зашто си тако дебела / мршава?"

Још једно питање које не треба постављати. Обично постоји разлог иза промена у тежини - нико га не познаје осим нас, чак и не мора да га познаје. А ми ћемо, наравно, избегавати да коментаришемо изглед других.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.