Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет начина да побољшате МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ: И мали кораци су бољи него никакви

Сви ми много тога прегурамо у току једног дана. Пуно је стреса, обавеза, исцрпљујућих разговора...

1665558682_woman-g7fe170e3b_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Често помислимо како ништа не иде, како све радимо погрешно... Неретко се дешава да не видимо прави узрок проблема, а оно што не треба гурамо под тепих и правимо се да не постоји. Ево којих 5 истина ће вам помоћи да се осећате боље и на проблеме погледате из другог угла.

Мали напредак је бољи него никакав

Ако вам се данас не вежба 40 минута, урадите десетоминутне лагане вежбе. Ако нисте урадили оно што сте планирали, урадите онолико колико у том тренутку можете и будите задовољни постигнутим. Ако нисте пронашли посао који вам одоговара, нека вас то не обесхрабри, одлазак на разговоре је такође напредак јер на сваком научите нешто ново. Уколико сте направили грешку, не мучите себе, из грешака се учи, то је начин да напредујете! Допустите себи несавршености, ништа не мора да буде баш тако као што сте замислили.

Прочитајте још: Шта је ПРАВИЛО 4 "О" које доноси срећу? Ево чега треба да се ослободимо

Дозвољено вам је да избаците токсичне људе из свог живота

Чак и ако их познајете дуго или су вам пријатељи, рођаци, чак и партнери… Имате пуно право а заправо би и требало да их одстраните из свог живота ако вам уносе нервозу, немир, после разговора с њима осећате се депресивно и пуни сте негативне енергије, ако стално од вас нешто захтевају а ништа не дају… Уклањање токсичних људи је нешто што морате да урадите за своје ментално здравље, а ослободићете места за инспиришуће људе који ће унети светлост у ваш живот.

Нисте одговорни за срећу других

Увек будите ту за своје најмилије и подржите их колико год можете, али можете све да урадите како треба, а да они опет не буду задовољни. Ослободите се осећаја одговорности према њима. Ви нисте одговорни за њихову срећу, за то морају сами да се изборе. Исто тако не можете да помогнете некоме ко то не жели.

Освестите своја осећања како бисте их боље разумели

Анализирајте своја осећања, обратите пажњу на њих и схватите шта их је изазвало. Да ли се осећате анксиозно? Због чега? Шта је то изазвало? Да ли сам груба према овој особи зато што сам заправо забринута? Осећања имају разлог, она су оно што контролише наше понашање. Потребно је доста времена да бисмо их заиста разумели, али је неизмерно важно. Када схватите због чега се осећате тако како се осећате, можете да делујете у складу са тим и допринесете побољшању свог живота и благостања. У супротном, увек ће та потиснута осећања бити ту негде и чекати на тренутак да вас повреде.

Прочитајте још: Одговорите на ових ШЕСТ ПИТАЊА И ОТКРИЈТЕ ШТА ВАС ЧЕКА У ЉУБАВИ: Оваква судбина на љубавном пољу ће вас пратити

Оно што вас је узнемирило само је кап која је прелила чашу

Када вас нешто узнемири, ви се осећате лоше, под стресом сте, губите контролу, тешко разуђујете... Међутим, оно што вас је узнемирило најчешће није прави разлог. Сви ми можемо да се носимо са много тога – када дођемо до своје границе, тј. прага толеранције, вероватно постоји велика гомила узнемирујућих ствари које су вас довеле до тога. На пример, дете је направило проблем, почињете да вичете на њега, а заправо сте љути и потресени због ситуације на послу па претерано бурно реагујете на све око вас. Оно о ћему размишљате је само оно што је на врху. А оно што треба да исправите је прави узрок проблема и обично се налази негде на дну.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas