Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет знакова који указују да је неко нема ЕМОЦИОНАЛНУ интелигенцију: Ево како да препознате апатичне људе

Реченице које људи са ниском емоционалном интелигенцијом изговарају

1702817240_Foto-Shutterstock-emocije.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Емоционална интелигенција је способност да се будемо емпатични према другима, да искажемо отворено осећања, да помажемо и подржавамо туђе снове. Често су људи који имају висок ниво емоционалне интелигенције хиперсензитивни, јер су способни да дубље читају и анализирају туђе реакције и понашања.

Такође њихова способност да се ставе на туђе место и да осете њихову бол и тугу као своју их чини дивним пријатељима. Нажалост неки људи су по природи апатични, безосећајни, окрутни и непријатни и углавном им је емотивна страна слабије развијена. Ових пет фраза указују на ниску емоционалну интелигенцију.

1. Не интересује ме како се осећаш

Занемаривање осец́ања других људи знак је ниске емоционалне интелигенције. Показивање недостатка емпатије према другима, посебно када пролазе кроз тешка времена, отежава развој дубље повезаности преноси индеx.

2. Ти си крив/а што се овако осећам

Људи са високом емоционалном интелигенцијом не криве друге за своје лоше расположење. Они разумеју да су једино они сами ти који контролишу своје емоције и да су једини одгвоорни за то како се осећају. Никада не пребацују кривицу на друге.

3. Само грешиш

Емоционално интелигентне особе не понижавају друге нити се осећају пријатно да гледају како неко понижава другу особу испред њих. Када вас неко стално куди и прекорева и не види ништа лепо у ономе што урадите, знајте да имате посла са неким коме је емоционална интелигенција ниска.

4. Не могу да ти опростим

Сигурно сте чули изреку да само велики људи праштају, и то јесте тачно. Човек који није способан да опрости и да схвати разлоге зашто је особа нешто урадила је ускогруд и нема дубљу свест о људској природи. Већ искључиво ствари гледа кроз црно-белу призму.

5. Стално преувеличаваш и драмиш

Ова реченица је заједничка свим манипулаторима, који на овај начин желе да прикрију своје недостатке и да на вас пребаце кривицу за ствари које су они урадили лоше, такозваним извртањем теза. Неспособни су за емпатију.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas