· · Коментари: 0
СРЕЋА

Певајте, читајте и дружите се: И неће вас болети глава!

Студија аустралијских научника указала је да су људи највеселији када им се дешавају мале радости, јер у њима обично уживају а да нису ни свесни.

1607758600_Depositphotos_5010433_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Тренутна ситуација у вези са пандемијом никоме не иде у прилог, а како смо ушли и у хладне децембарске дане, чини се да је све мање разлога за осмех. Међутим, не би требало тако да размишљамо, јер истраживања показују да нас управо ситнице чине срећнима, а на њих увек можемо да рачунамо и сами да их стварамо.

Прочитајте још: СРЕЋА ЈЕ У СИТНИЦАМА: 30 најпријатнијих осећаја на свету

Истраживачи су дошли до сазнања да певање док перемо судове, кувамо или се туширамо, углавном ни не региструјемо, док нам неко на то не укаже. Управо нам то подиже расположење и ублажава бриге са којима смо се и тог јутра пробудили.

Зато стручњаци и саветују да певамо, дружимо се са најближима, а када смо под стресом да покушавамо да се смејемо, тако што ћемо прочитати неку лепу песму, виц или одгледати комедију.

Не љути се човече!
Осим тога, играње друштвених игара са члановима породице веома је лековито, јер повећава кохезију, чини нас блискијим и мами нам осмех на лице, којег опет нисмо ни свесни јер изгледа као да проводимо сасвим обично вече.
Пеајте, дружите се

Да бисмо се осећали боље, увек можемо да помогнемо себи тако што ћемо отићи у шетњу, јер свеж ваздух може да нас ресетује и врати мисли у равнотежу.

Читајте, читајте...

Оно што стручњаци још препоручују јесте да се потрудимо да током хладнијих периода, када смо углавном код куће, не упаднемо у летаргију, већ да менталну тромост лечимо тако што ћемо сваког дана покушати да учинимо нешто за себе и урадити нешто ново. Довољно је да прочитамо страницу неке књиге која нам је до тада била непозната, испробамо неки нови рецепт за колаче, послушамо туторијал о томе како да се улепшамо...

Прочитајте још: Питате се како су неки људи УВЕК СРЕЋНИ? Једноставно! Имају само ТРИ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

И, на крају, свако вече би требало да направимо листу ствари на којима смо захвални и због којих имамо разлог да будемо задовољни.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.