Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОГЛЕДАЈТЕ НЕВЕРОВАТАН СНИМАК: Камере забележиле обрачун морксих звери (ВИДЕО)

Камера је код обале Јужне Африке први пут забележила како појединачна орка убија и једе велику белу ајкулу и то у року од само два минута. Познато је да орке тимски нападају како би ухватиле велики плен као што су морски лавови, фоке, ајкуле, други китови...

1709371810_335794_tan2023-03-2017021295-2_f.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Ловећи као тим окруже плен и користе своју комбиновану интелигенцију и снагу за напад, такође могу појединачно да лове велике животиње као што су фоке.

Међутим, први пут је овековечено да појединачна орка улови једног од највећих светских предатора надомак обале у заливу Мосел у Јужној Африци.

Докторка Алисон Таунер са Универзитета Родос предводила је међународни истраживачки тим који је анализирао снимке које су забележили туристи са оближњег брода. На снимку се види орка названа Десни бок због фаличног леђног пераја.

- Били смо сведоци како је орка, која је сама деловала, онеспособила и појела белу ајкулу у запањујућем временском периоду од два минута. Десни бок је примећен како лови младу белу ајкулу од два и по метара и како нешто касније носи јетру ајкуле у устима пролазећи поред чамца. Анализа снимка Старборда нас је изненадила. Нисмо били свесни да је Десни бок у стању да улови велику белу ајкулу сам и у тако брзом временском оквиру. То само показује колико је вешт. Прави супер предатор - наводи Таунер.

Недалеко од места догађаја нешто касније је пронађен и леш друге велике беле ајкуле дуге три и по метра.

Естер Џејкобс из групе за очување мора Кееп Фин Аливе била је сведок догађаја из прве руке.

- За мене су велике беле ајкуле увек леп и моћан призор. Запањујуће је како је једна од тих невероватних ајкула оборена тако брзо и ефикасно од стране орке и претворена у лак плен иако ми је та сцена сломила душу. Велике беле ајкуле се већ суочавају са довољно битака покушавајући да живе у нашим претерано експлоатисаним океанима - наводи Џејкобс.

Група орки, подсетимо, недавно је насрнула на одраслог сивог кита у близини Сан Дијега у ретко виђеном покушају напада који је трајао скоро сат времена.

(Дејли мејл)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas