Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Према народним веровањима ове ствари не треба да радимо са БУРМАМА: Да ли је добро да је скидамо?

Ако сте сујеверни или верујете у знаке које су поштовали наши преци, ево шта никако не би требало да радите са бурмом уколико желите да имате срећан, хармоничан и дуговечан брак

1665908112_wedding-g1fde848ee_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Прво веровање каже да бурме младе и младожења не би требало да се разликују. Не тако ретко је невестин прстен направљен да буде дебљи од младожењиног, а сматра се да то може да негативно утиче на хармонију у породици.

Исто тако, неко старо "правило" је да ни пре венчања, а ни после њега, не би требало да дате бурму другима да је испробавају. Верује се да тиме њен власник поклања своју брачну срећу, а у заједницу уноси свађе и скандале. Ако, ипак, није могуће да некога ко жели да проба бурму одбијете, онда је не треба преносити из руке у руку, већ једноставно ставити на неку површину.

Прочитајте још: Историја ношења вела: Зашто су младе некада покривале цело лице?

Данас постоји велика понуда бурми, од оних најједноставнијих, до оних са украсима, гравурама, орнаментима. Једноставни и глатки прстенови су најпогоднији за бурме. Верује се да они који носе овакво прстење ће имати "гладак" породични живот, ондосно, без трзавица. Ако је бурма направљена од две врсте злата, верује се да је то лош знак. Кажу да супружници неће бити искрени једно према другом, већ ће видити двоструке животе.

Да ли се бурма скида?

По старом сујеверју, венчано прстење никада не тртреба скидати, али постоје и друга која побијају ово мишљење. Ако вам је прстен стално на прсту, то чак може негативно да утиче на здравље. Прстен блокира проток енергије, тако да га не треба носити више од четири сата дневно. Ако се деси да изненада један од супружника изгуби прстен, потребно је да направите његову тачну копију што је пре могуће, најкасније недељу дана, још једно је веровање.

Ако сте пронашли нечију бурму - ово је знак да ћете се ви или неко у вашој породици ускоро оженити или удати, да ће се неко нов појавити у ужој фамилији. Такође се верује да пронађену бурму не треба чувати нити носити, боље је претопити за неки други комад накита.

Прочитајте још: Шта стоји иза традиције на венчањима "нешто старо, нешто ново"? Обичај који траје вековима

Никада не бацајте своју бурму

Супружници када се жестоко посвађају знају у бесу ово да ураде, али према сујеверју овај гест никако није добар - не би требало да се тако понашате према ствари која би требало да буде ваш талисман и да вас штити од лоших људи и догађаја.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas