· · Коментари: 0
ТРИКОВИ

Престаните да трпете свашта у џепове! ФАРМЕРКЕ ће трајати много дуже, ако ПРИПАЗИТЕ на ових 6 ствари

Корисни савети како да ваше фармерице што дуже изгледају као нове.

1618248765_dad-909510_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Ради се о шест грешака које већина људи прави, па им зато фармерке брзо бледе, пуцају, деформишу се... А добре фармерке које стоје савршено није лако пронаћи, зато их чувајте!

1. Трпање свега и свачега у џепове

Џепови су предвиђени за стављање нечега ситног у њих, нешто попут марамице или новца. Али, доста људи их доживљава као замене за торбице, па у њих угурају свашта - мобилне телефоне, кључеве, ружеве, цигарете, упаљаче...

На тај начин, осим што ће изгубити облик, џепови ће се на неким местима толико излизати да ће се појавити рупе које ће постајати све веће.

Прочитајте још: Направите КУЋНЕ ПАПУЧЕ за само 2 минута: Све што вам треба су старе ФАРМЕРКЕ и МАКАЗЕ (ВИДЕО)

2. Пречесто прање

Што их више перете, оне више бледе и материјал постаје све тањи и тиме склонији пуцању, посебно на деловима који су под одређеним напором - нпр. на коленима или задњици.

Стручњаци кажу како је најбоље да их перете сваке две до три седмице, наравно ако нису видљиво прљаве. Што се тиче мириса, можете их освежити тако да што ћете их ставити у замрзивач на неколико сати. 

3. Превисока температура прања

Многи људи фармерке "искувавају" што никако није добро за њихову дуговечност. Висока температура уништава структуру влакана и оне постају склоније пуцању, а и мењају облик.

Ако желите да дуго изгледају као нове перите их на нижој температури, а центрифуга нека буде спорија. Користите детерџент за обојене тканине. Идеално би било прати их на руке.

Прочитајте још: Трик који ће вам уштедети простор и време: Ево како правилно да спакујете мајице, фармерке, пиџаме (ВИДЕО)

4. Сушење у сушилици

Суздржите се од стављања фармерки у сушилицу или за време топлијих дана на директно сунце. Висока температура ће уништити структуру материјала и боју. Радије их сушите полако на собној температури. Такође, штипаљке стављајте на део око паса, никако на ногавице.

5. Агресивно трљање мрља

То је велика грешка, јер ће на местима трљања, осим мрље, нестати и боја. Уместо тога уклоните мрље нежно - посебним средством или мешавином из кућне радиности. На пример, масне мрље посипајте дечјим пудером и оставите неколико сати да упије масноћу.

Или, мрљу лагано тапкајте мешавином соли и воде. Код масноћа, али и осталих мрља, помаже и детерџент за суђе. Ставите га мало директно на мрљу, лагано размрљајте да уђе у тканину, оставите десетак минута и исперите.

Прочитајте још: Колико често перемо ФАРМЕРКЕ? Време идеално за прање је изненађујуће

6. Држање на вешалици

Ако желите да сачувају облик, након прања и сушења их преклопите и положите у ормар. Избегавајте стављање на вешалицу јер ће их властита тежина у комбинацији са гравитацијом растегнути, односно променити им облик.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.