Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Прича о настанку песме "Пукни зоро": Композитор тврди да му нико НИЈЕ ВЕРОВАО да ју је он написао

Иако многи мисле да је песма настала пре много времена то није истина

1669885128_Foto-Arhiva-Novosti-V.-Danilov-Printscreen-Instagram-magnifico_music.jpg
Фото: Архива Новости В. Данилов, Принтсцреен/Инстаграм - магнифицо_мусиц
Oglas

Аутор ове прелепе песме је Роберт Пешут Магнифико. Његова музичка каријера почела је још1990. године, међутим, шира јавност је чула за њега након компоновања музике за филмове "Монтевидео, бог те видео" и "Монтевидео, видимо се".

Прочитајте још: Марија Шерфовић обећала да ће обући КОСТИМ НА ГОЛО ТЕЛО: Певачица донела одлуку (ФОТО)

 

Каже да му многи нису веровали да је управо он аутор ове песме, с обзиром да она звучи као да је стара и отпевана за време ратова које је наша земља водила.

"Бјела ми је тражио да буде ново, а да опет буде старо... Касније су кружиле легенде о томе ко је песму написао, чак се причало да је запис неког старог ратника али није, написао је један Љубљанчанин, то јест ја! Многи у то нису могли да поверују, чак сам и своју мајку једва убедио да сам ја створио "Пукни зоро". За сарадњу између Бјеле и мене највише је крива његова супруга Маја, нашалио се познати музичар у гостујући "Шареници".

 

Песму је посветио свом деди, који је био војник на Солунском фронту у Првом светском рату. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas