Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПСИХОЛОЗИ ОТКРИВАЈУ: Ево шта ваше омиљено годишње доба може рећи о вама

Према мишљењу психолога ваше омиљено годишње доба може открити много тога о вама

1691921928_godisnja-doba.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Психолози наводе да склоност одређеном годишњем добу открива особине личности.

Психолози кажу да постоје дубља објашњења зашто се осец́амо најсрец́није или највише у складу са својим окружењем у одређеном годишњем добу, преноси Бест Лифе.

Зима

- Хладна и често тиха зима може да се допадне онима који проналазе утеху у тишини и цене лепоту тихог окружења - објашњава Мариса Мур, професионални саветник, терапеут и психолог.

- Симболика зиме као времена одмора, хибернације и обнове може да одјекне код појединаца који траже периоде подмлађивања и интроспекције - додаје она.

 Заљубљеници у зиму такође могу да покажу отпорност и прилагодљивост док прихватају промене које долазе са временом.

Зима доноси вец́ину активности у затвореном простору у удобности наших домова, па је вероватније је да ц́е љубитељи зиме бити интроверти који цене време које проводе сами или у својим најинтимнијим друштвеним круговима.

- Ови људи су оријентисани ка циљу, стрпљиво следе своје циљеве корак по корак. Они су такође прилично конзервативни, треба им времена да добро размисле и одвагају све животне промене пре него што их прихвате - каже још психолог.

Пролец́е

Пролец́е представља нове почетке, раст и буђење природе после зимског сна. Они који више воле пролец́е од других годишњих доба могу се идентификовати са његовом симболиком нових почетака и потенцијалом за раст и позитивну трансформацију.

 - Људе који воле пролец́е карактерише оптимизам, ентузијазам и осец́ај обнове. Они имају тенденцију да буду отворени, радознали и прилагодљиви променама. Љубитељи пролец́а често имају живахан и енергичан приступ животу. - каже Мур.

Они  који највише воле пролец́е теже да се стално обнављају.

- Ова сезона обележава препород, што је у складу са људима који мисле унапред, пуни су наде и увек спремни за нови почетак - објашњава психолог.

Лето

Лето доноси светлије, топлије и дуже дане, асоцира на позитивност и сунчано расположење.

Психолог Мур наводи да се људи који више воле ово годишње доба често доживљавају као оптимисти, екстровертни и експресивни.

Вец́ина људи би љубитеље лета окарактерисала као опуштене, веселе и оптимистичне људе који имају тенденцију да буду у центру пажње.

Мур се слаже да су љубитељи лета често дружељубиви и авантуристички расположени, и то је можда разлог зашто их привлачи летњи осец́ај слободе.

Људи привучени летом могу пронац́и радост у живој атмосфери, приликама да путују и повезују се са другима током ове радосне сезоне. Они често на живот гледају кроз ружичасте наочаре и склонији су наглим променама расположења.

Јесен

Људи који воле јесен могли би да цене прилику за саморефлексију и шансу да пронађу лепоту у бледим и насталим аспектима живота. Они би могли бити уметничке душе, интроспективне особе које цене интелектуалне потраге.

- Љубитељи јесени често су свесни пролазности живота. Јесен се може повезати са носталгичним, а понекад и меланхоличним темпераментом. Такви људи балансирају између садашњег тренутка и сец́ања из прошлости. Воле да сакупљају ствари, више воле давно заборављено старо него ново - напомиње психолог.

- Ако уживате у јесени себе можете описати као романтичну душу, поетичну и осетљиву личност која тежи стваралаштву и духовном расту - закључује Мариса Мур. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas