Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Размишљања која вам могу олакшати свакодневницу: Обратите пажњу на мале ствари у животу

Седам ствари које ће вам помоћи да се осећате боље

1687457185_sreca.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Живот је често једноставнији него што мислимо, нема универзалних правила, нема пуно игрица, планирања, враћања уназад, већ само оно што се дешава сада и овде. Сваки удах, баш онај који тренутно правимо, знак је да смо живи и присутни. Зар то није разлог за захвалност?

Понекад, у трци за материјалним стварима и савременим светом, заборављамо на неке обичне, а вредне ствари у нашем животу. Оне које су у нашим очима ситне, а значајно олакшавају живот.

Када схватите следећих седам ствари, у вашу свакодневницу може се уселити се лакоћа:

1. Не претерујте 

Пре него што почнете да правите промене у свом животу, схватићете да су мали кораци оно што ће вас на крају довести до циља. А ако покушате да направите један велики корак одједном, велика је вероватноћа да ћете једноставно пасти. Олакшајте себи и идите напред малим корацима.

2. Направите листу онога што је важно

Једноставан живот почиње једноставним стварима. Све што требате је да схватите шта вам је важно и значајно, а од чега је време да одустанете.

3. Чиста кућа

Сада када знате шта вам треба и шта иде у смеће, време је да направите прву од многих промена – очистите свој дом. Ослободите се свега што не доноси ништа или вам доноси оно што је негативно, а сачувајте оно што заиста вреди и користи. Ослободите се ствари које нисте користили годинама. Одеће која вам је мала, некоришћена спортска опрема, стари телевизор, видео игрице, поломљени ролери...

4. Усвојите шаховско размишљање

Почните да посматрате свој живот као шаховску утакмицу. Направите потезе размишљајући три или четири корака унапред. Импулсивне радње могу да вас одведу у замку погрешних одлука из које ће бити изузетно тешко изаћи.

5. Прескочите бескорисне дискусије

Сећате се када је последњи пут бурна расправа или свађа довела до нечега доброг? Не. Дакле, циљ већине спорова је победа над противником, а не потрага за истином.

6. Останите доследни себи

Један од важнијих начина да олакшате свој живот јесте да престанете да се "уклапате" у све. Не тражите додатне изворе стреса. Радите оно што сами желите. Почните да говорите не стварима које вас не чине бољим, одузимају вам енергију и нису у складу са вашом животном сврхом.

7. Радите на уму и телу истовремено

Тренирајте свој ум, цртајте, свирајте музички инструмент, радите све што вам може одвратити пажњу од негативних мисли, а развијаће ваш фокус. Тренирајте своје тело - Идите у теретану, радите склекове код куће, ходајте чешће. Радите све што вам помаже да се одржите у доброј физичкој форми.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas