Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САХРАНА МИЛОВАНА ГЛОГОВЦА: Цела Небојшина породица је дошла уплакана и потресена

Велики број људи се окупуио на гробљу у Панчеву како би испратио Милована Глоговца на вечни починак

1708347798_1708098444_Foto-Ataiamges.rs-I.-Marinkovic-65d35196064f3.jpg
Фото: Атаимагес.рс, И. Маринковић
Oglas

Протојереј ставрофор Милован Глоговац, отац покојног глумца Небојше Глоговца, биће сахрањен данас у 14 сати на Старом православном гробљу у Панчеву.

Војин Ћетковић, кум, колега и најбољи пријатељ покојног глумца дошао је видно потресен одласком Милована Глоговца, а тугу у очима сакрио је иза наочара за сунце.

На сахрану је дошла и Мина, прва супруга покојног глумца Небојше Глоговца, с којом има два сина - Гаврила и Милоша, који су такође на дедином последњем испраћају.

Гаврило, син Небојше Глоговца, дошао је на гробље са својом тетком Бојаном, иначе рођеном сестром покојног глумца.

На Бојанином лицу се види туга, а у рукама носи букет белих ружа.

Милица Глоговац, удовица Небојше Глоговца уплакана је дошла на последњи испраћај свекра Милована.

Већ око 13 сати на Старом православном гробљу у Панчеву почели су да се окупљају чланови породице, пријатељи и поштоваоци проте Милована Глоговца како би му с много туге упутили последње збогом.

Опело и испраћај биће одржани у Храму Светог великомученика Георгија у Панчеву.

Заупокојена литургија служена је јутрос у 8 сати, у манастиру Ваведење, потом и опело, а затим је ковчег пренет у Панчево.

Прота Милован преминуо је у ноћи између прошлог четвртка и петка, шест година након смрти сина, чији одлазак никад није преболео. И отац и син преминули су у фебруару, с разликом у датумима од само недељу дана...

Милован је био свештеник у пензији. Свој посао радио је часно и током деценија службе пружао је утеху многим мајкама и очевима који су остали без своје деце, а свом болу говорио је овако...

- Четрдесет година сам сахрањивао људе и младе и старе и децу и покушавао да им као свештеник пружим утеху, дам наду, очувам веру. Али када се мени десио губитак, био сам препуштен томе да сам нађем снаге да очувам себе у болу - причао је Небојшин отац, протојереј ставрофор Милован Глоговац.

Вест о смрти проте Милована затекла је његове најближе, бројне пријатеље, родбину, комшије али и све с којима се деценијама сусретао вршећи своју службу.

Милован Глоговац почиваће поред своје супруге, мајке Небојше Глоговца, Милене, која је преминула убрзо након смрти сина. Били су у браку од 1968. године и изродили сина Небојшу и ћерку Бојану.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas