Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОЖЕТЕ СВЕ

Савети стручњака како да НАПРАВИТЕ (И ОДРЖИТЕ) новогодишњу одлуку

Ко није донео новогодишњу одлуку, право је време!

1641111334_vision-g8e9590068_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ево како да идентификујете праву одлуку да побољшате свој живот, направите план како да га постигнете и постанете део мале групе људи који успешно постижу свој циљ.

Изаберите праву одлуку

Даћете све од себе да постигнете успех ако поставите циљ који је изводљив - и такође значајан.
Према фирми за управљање временом ФранклинЦовеи, једна трећина оних који решавају проблеме не преживи крај јануара.

Многе од ових одлука не успевају јер нису праве одлуке, а може бити погрешна из једног од три главна разлога:

  • То је одлука створена на основу онога што вам неко други (или друштво) говори да промените.
  • Превише је нејасно.
  • Немате реалан план за постизање своје одлуке.
  • Ево како да направите одлуку коју ћете сигурно испунити.

Будите одређени

Ваша одлука треба да буде апсолутно јасна. „Постављање конкретног циља је заиста важно, а не само нејасно рећи 'Желим да смршам.' Желите да имате циљ: Колико килограма желите да изгубите и у ком временском интервалу? рекла је Кетрин Л. Милкман, ванредни професор оперативних информација и одлука на Вортон школи Универзитета у Пенсилванији. "Пет килограма у наредна два месеца - то ће бити ефикасније."

Прочитајте још: Ако имате слово "М" на длану, прави сте СРЕЋНИК: Ево чиме треба да се бавите (ВИДЕО)

Мерљиво

Ово може изгледати очигледно ако је ваш циљ везан за фитнес или губитак тежине, али је такође важно ако и ви покушавате да смањите нешто. Ако, на пример, желите да престанете да гризете нокте, сликајте своје нокте током времена како бисте могли да пратите свој напредак у томе како ти нокти поново израстају, рекао је Джефри Гардере, психолог и професор на Туро колеџу за остеопатску медицину. Евидентирање напретка у дневнику или прављење белешки на телефону или у апликацији дизајнираној да вам помогне у праћењу понашања може да појача напредак, без обзира на то каква је ваша одлука.

Остварљиво

То не значи да не можете имати велике циљеве. Али покушај да направите превелики корак пребрзо може да вас остави фрустрираним или да утиче на друге области вашег живота до те мере да ваша одлука преузме ваш живот - и ви и ваши пријатељи и породица нестанете. Тако, на пример, решење да уштедите довољно новца да бисте се пензионисали за пет година када имате 30 година вероватно није реално, али уштеда од додатних 100 долара месечно може бити. (А ако је то лако, можете да повећате тај број до додатних 200, 300 или 400 долара месечно).

Релевантно

Да ли је ово циљ који вам је заиста важан и да ли га остварујете из правих разлога? „Ако то урадите из осећаја самомржње или кајања или јаке страсти у том тренутку, то обично не траје дуго“, рекао је др Мајкл Бенет, психијатар и коаутор две књиге о самопомоћи . „Али ако изградите процес у којем више размишљате о томе шта је добро за вас, мењате структуру свог живота, доводите људе у свој живот који ће појачати ту одлуку, онда мислим да имате веће шанса.”

Временски ограничене

Попут „остварљивог“, временски оквир за постизање вашег циља такође треба да буде реалан. То значи да себи дате довољно времена да то урадите уз много мањих међуциљева постављених успут. „Усредсредите се на ове мале победе како бисте могли постепено да напредујете“, рекао је Чарлс Дахиг, аутор књиге „Моћ навике“ и бивши писац Њујорк тајмса. „Ако градите навику, планирате наредну деценију, а не наредних неколико месеци.

(Ало студенти)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas