Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СЛОВО X ВАС ОТКРИВА: Да ли идете испред свог времена или сте заглављени у прошлости (ФОТО)

Већина људи пише X тако што прво повуку косу црту слева надесно, а затим косу црту преко прве. Начин на који пишете слово X много говори о вама.

1718269780_84807.jfif
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Начин на који пишемо слова или наш рукопис обично се формира већу детињству и, уз мање промене, остаје исти током живота. Стога није необично што постоји читава наука која повезује начин писања са карактерним особинама људи.

У анализи рукописа најважније је обратити пажњу на брзину којом пишемо, јачину притиска оловке на папир, положај слова и речи, растојање између њих, затим величину, облик, заобљеност, нагиб слова, а славна графолошкиња Кејти Макнајт каже да можете сами да урадите мали графолошки тест личности – тако да једноставно напишете слово X, пише Тхе Сун.

Макнајтова је анализирала рукопис многих познатих личности, од Опре Винфри до Барака Обаме. Вец́ина људи каже да пише X према броју 7 на графику, прво повуче косу црту слева надесно, а затим повуче другу косу црту преко тога. Аналитичарка истиче да је то и исправан начин писања тог слова.

"То је уравнотежен начин померања оловке. Размислите о томе: пишемо слева надесно, са леве на десну маргину. Почињемо да пишемо на левој страни и настављамо надесно. Приликом штампања почињемо од врха и настављамо ка дну странице“, објашњава она. Све друго би се видело као регресивни испад, а то, наставља аналитичарка рукописа, показује бунтовност, негативан однос према себи и стално живљење у прошлости.

1. Ако X пишете почевши од доњег десног угла, то говори да желите да идете напред, али сте заглављени у прошлости.

2. Ако почињете из доњег левог угла, па из десног, ви сте отпадник који очајнички жели да се катапултира из своје прошлости, али му је тешко да иде напред.

3. Ако почињете од горњег десног угла, показује да сте бунтовник без разлога.

4. Вама је само друга црта коју пишете онако како би требало, из горњег десног у доњи десни угао, а то говори да покушавате да се фокусирате на будућност, али део вас још мами да се вратите у прошлост, па све време возите гледајући у ретровизор.

5. Исправан је само први део писања који започињете из горњег десног ка доњем десном углу, али други део, када пређете из доњег левог према горњем десном, открива да сте особа која се не слаже са постојец́им правилима. Добро је живети по своме, зар не?

6. Будући да започињете из доњег левог угла, ви пратите трендове и добро се сналазите у томе.

7. Вероватно сте у школи научили да пишете на овај начин. Ово указује да не желите да избегавате норму и да волите ред и мир.

8. Ако започињете у горњем десном углу, више волите да размишљате ван оквира.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas