· · Коментари: 0

Шта ПРВО СЛОВО вашег имена може рећи о вама? Према мишљењу старих Латина оно има велику СИМБОЛИКУ

Проверите шта почетно слово говори о вама

1670334679_Foto-Shutterstock-slova.jpg
Фото: Схуттерсток

Име које добијемо на рођењу прати нас целог живота, а ретки су они који ће га променити или се прекрстити. Свако слово у нашем имену има одређено значење, али како кажу стари Латини, најважнија је симболика оног првог, јер оно на нас има највећи утицај.

Проверите шта почетно слово вашег имена говори о вама.

А
Симбол снаге, како менталне, тако и физичке. Особе чије име почиње на слово А имају храброст и снажну вољу.

Ваша судбина је да увек идете напред, ви сте рођени вођа који уме да управља масама. У љубавном животу их често прате проблеми, па прођу кроз више озбиљних веза, а све у потрази за неким ко ће их подржавати у њиховим циљевима.

Б

Симбол романтике и стабилности. Људи чије име почиње на друго слово азбуке, али и абецеде теже постижу успех у каријери и финансијско благостање. Поуздани су, вредни и паметни.

Више их занима духовно од материјалног.

В
Симбол љубави према животу. Људи са овим словом су друштвени, енергични и активни. Често их судбина обдари талентима и богатом маштом.

Њихова будућност зависи од тога колико се труде да спроведу своје планове.

Г
Симбол знања. Ово су људи који су стално жедни информација. Они су пажљиви, одговорни и тачни.

Обожавају дуге, филозофске разговоре и расправе и ствари по правилу доживљавају на дубок начин. Живцирају их површни људи, поприлично су духовни и у потрази за смислом живота.

Д
Симболизује стратегије. Такви људи имају тенденцију да све анализирају, израчунају и размишљају о томе како најбоље поступити. Поред тога, обдарени су посебним способностима.

Прочитајте још: ПУН МЕСЕЦ У БЛИЗАНЦИМА 8. ДЕЦЕМБРА: Доноси нам свађе и брзоплетост, а посебно ће се ОДРАЗИТИ НА ОВА ЧЕТИРИ ХОРОСКОПСКА ЗНАКА

Ђ
Ово слово је симбол духовног богатства. Људи чије име почиње словом Ђ су мудри, талентовани и могу широко да размишљају. Имају добру машту и импулсивну природу. Ако су отворенији према свету, могу да остваре велики успех у животу.

Е
Симбол самоизражавања. Људи са овим почетним словом имена теже ка самоостварењу и самоизражавању. Такви људи имају добро развијену интуицију и способност предвиђања догађаја.

Ж
Ово слово указује на човекову жељу за признањем и поштовањем. Особе чије име почиње словом Ж имају високо мишљење о себи које понекад може прерасти у ароганцију.

З
Симбол интуиције. Судбина је такве људе наградила проницљивошћу и богатом маштом, али често не желе да прихвате стварност савременог света и више воле да носе романтичне наочаре ружичасте боје.

Воле да буду у улози саветника другима, али никада не траже савете.

И
Симбол љубазности. Људи са овим почетним словом су имају изражен осећај за емпатију.

Понекад желе да буду мање емотивни и рационалнији, али у ствари су саосећајне и романтичне душе.

Ј
Симбол истине. Они чије име почиње овим словом увек теже истини и правди. Они имају своје идеале које следе у животу и ретко кад ће их прекршити.

К
Симбол чврстине. Ово почетно слово имена имају издржљиви људи, обдарени стрпљењем, снажним карактером и талентом. Добра интуиција и самопоуздање чине ове људе успешним и независним.

Л
Симбол сензације. Људи са таквим почетним словима живе у складу са својим унутрашњим осећањима и импулсима.

Они су уметнички настројени, воле музику, талентовани су. Судбина их је наградила сјајним визијама. Склони су да живе само у свом свету.

Љ
Симбол нежности. Ове особе су нежне, одане и имају пуно разумевања за друге. Кроз њихово срце тече река емоција.

Посвећени су послу и породици, али не смеју да забораве на себе.

М
Симбол самопожртвовања. Људи са овим почетним словом често су затворени пред спољним светом. Тешко показују емоције, али кроз помоћ другима истичу своју наклоност.

Н
Симбол побуне. Ови људи су строги критичари и бунтовници. Могу бити тврдоглави. Посвећени су својим амбицијама.

Њ
Симбол самопоуздања. Ово слово говори о енергији и храбрости. Са друге стране, због своје лакомислености такви људи често греше и непотребно ризикују.

О
Мудрост и образовање. Бројни људи чије име почиње овим словом су писци, професори или се баве едукацијом других. Имају висока морална начела којих се држе, а своју сродну душу обично срећу у млађим годинама живота.

Због својих ставова које здушно бране лако улазе у сукобе с другима, али без обзира на то већина их људи изузетно поштује.

П
Симбол нефлексибилности. Људи са овим почетним словом имена увек имају јасан став о било ком питању. Тешко се прилагођавају променама. Воле забаву, а склони су да праве драму око ситница.

Р
Симбол самоостварења. Главни циљ у животу особа чије име почиње овим словом је да пронађу свој позив и следе га до краја. Ако пронађу пут ка својој животној мисији, постају срећни.

Рационални су, па често имају среће са финансијама.

С
Мислиоци. Особе чије име почиње овим словом све раде уз помоћ снаге разума. Нису превише романтични, више су рационални и никада неће свој интерес подредити другима.

Ово су људи којима је форма изразито битна. Кроз живот их воде високи циљеви. Воле детаље и посвећују им посебну пажњу.

Т
Симбол активности. Људи са овим словом су активни и вредни. Никада не седе мирно и увек негде журе. Врло су друштвене природе, отворени и комуникативни. Имају изразито весео дух.

Ћ
Забављачи. Почетно слово имена људи који имају веселу, разиграну и духовиту природу. Често су неодговорни, али су невероватно шармантни и лако се боре са изазовима.

У
Симбол духовног света. Ово почетно слово указује на богат унутрашњи свет и фантазију. Поред тога, ово су људи добре природе, великодушности и саосећања.

Поприлично су неорганизовани, њихов живот изгледа хаотично и стално некуда јуре како не би закаснили.

Ф
Симбол препознавања. Људи са овим почетним словом теже слави. Воле да се фокусирају на себе. Предодређени су да постану популарни и имају висок статус.

Боље функционишу у већем друштву него у односима "један на један" где знају да се осете рањиво. У љубави су опрезни и склони платонским односима.

Х
Симбол власти. Имају снажан карактер и нефлексибилност према туђем мишљењу. Људи чије име почиње са словом Х имају тенденцију да увек следе свој ум и теже независности.

Ц
Симбол вођства. Ови људи су доминантни, воле да буду испред свих. Често су арогантни и могу бити нарцисоидни. Ипак, када им освојите душу, ваши су пријатељи за цео живот.

Ч
Симбол човечанства. Знак доброте и љубави према људима. Упркос унутрашњим контрадикцијама, људи са таквим почетним словом постижу велики успех у животу.

ДЖ
Симбол контемплације. Људи са овим почетним словом у имену воле да посматрају и размишљају. Они су теоретичари, али не и практичари. Поред тога, имају одличан смисао за хумор.

Ш
Симбол разлучивања. Такве личности су добро упућене у људске душе. Често воле да се покажу не онаквима какви заправо јесу. Али када стекну поверење, скидају маску и отварају срце.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.