Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Свака врста алкохолног пића утиче на кожу! Ево који АЛКОХОЛ је најгори за лице

Уколико се на важем лицу појаве несавршености, размислите да ли конзумирате неки од ове четири врсте алкохола

1647195060_glasses-gcad45c8aa_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Алкохолна пића директно утичу на кожу, али не узрокују акне директно. Конзумација може утицати на одређене телесне системе, као што су нивои одређених хормона који утичу на њихов развој. Саме акне су изазване бактеријама, упалом и запушеним порама услед претераног лучења себума и неефикасног уклањања мртвих ћелија коже.

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Бистра жестока пића

Бистра жестока пића (џин, вотка) често имају малу енергетску вредност и ниску концентрацију конгенера. Конгенери су једињења произведене током ферментације алкохола. Што је њихова концентрација мања, мање је вероватно да ћете развити мамурлук. Међутим, велика концентрација бистре жестине свакако води ка дехидратацији и упалним процесима на кожи.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Тамна жестока пића

Тамна жестока пића садрже велике количине конгенера. Иако ова једињења побољшавају укус алкохола, они такође повећавају ризик од симптома мамурлука као што је дехидрација. Тамна жестока такође може повећати ниво шећера у крви, а са њим и ризик од осталих телесних упала поред упале коже.

Пиво

Пиво садржи конгенер који се зове фурфурал. Фурфурал је инхибитор квасца додан током процеса ферментације како би се сама ферментација водила у жељеном смеру. Као и остала алкохолна пића, пиво може допринети запаљењу и дехидрацији због специфичног конгенера који садржи.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Вина

Бело вино можда не изазива мамурлук озбиљан колико и црвено, али прекомерна конзумација и даље води ка дехидратацији коже и повећању општег запаљења. Ово делимично произилази и из конгенера који се зову танини. Са друге стране, црвено вино не само да је обилато танинима већ има и вазодилаторни ефекат на крвне судове (проширење крвних судова) који води ка инфламацији коже.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas