Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА ПРЕМА ГОДИШЊИМ ДОБИМА

Дочекајмо ПРОЛЕЋЕ спремне: 5 етеричних уља које ће кожу припремити за ТОПЛИЈЕ ДАНЕ

Етерична уља постала су есенцијални део рутине неге лица, који одржава нашу кожу хидрираном и свежом

1612991429_ulja-ya-lice.png
Фото: Pixabay
Oglas

Како се приближавамо почетку пролећне сезоне, морамо се осврнути на препарате које морамо апчиковати на своју кожу, како би она спрмено дочекала пролеће. 

За негу коже, етерична уља су се показала као идеално средство за зарастање акни, враћање савршене текстуре коже и одржавање здраве и блиставе коже

Етерична уља стекла су популарност у протеклих годину дана, а водећи инфлуенсери и познате личности заступале су идеје са применом ових уља у нези лица. За негу коже, етерична уља су се показала као идеално средство за зарастање акни, враћање савршене текстуре коже и одржавање здраве и блиставе коже.

Прочитајте још: У овоме је ЦАКА! Никада не треба да чекате да ОСЕТИТЕ ГЛАД и ИЗГУБИЋЕТЕ КИЛОГРАМЕ

Иако само ви знате шта најбоље одговара вашој кожи према вашем типу коже, мудра одлука била би да се прво обратите дерматологу да бисте сазнали који је ваш тип коже, а затим уложите у производе за негу коже. Овде вам доносимо листу етеричних уља која ће побољшати вашу бригу о нези ове пролећне сезоне.

Лаванда
Лаванда је вишенаменско уље које има слаткаст мирис. Ако имате суву кожу, онда је лаванда корисна у стварању равнотеже и додавању влаге кожи. Лаган је и може смањити црвенило, поправити оштећења коже, а да је пти томе превише не масти. Одржава ниво влаге у кожи, а протуупална својства чине га природним хидратором.

Еукалиптус

Прочитајте још: Невероватне предности УЉА КАРАНФИЛИЋА: Служи као прва помоћ код овог честог проблема

Еукалиптус је познат по својим мирисима и лековитим својствима. Кожи даје освежавајући сјај и одржава кожу негованом. Има ефекат хлађења, који помаже у смањењу упале и црвенила.

Зелени чај

Популаран је за лечење акни, па је ово уље најбоље за кожу склону акнама и за лечење благих опекотина на кожи, јер пруча осећај хлађења. Уље чајевца ил изеленог чаја има антибактеријска својства која су најбоља у борби против акни и спречавају да се на кожи таложе бактерије. Можете га нанети на места под акнама и оставити га преко ноћи.

Прочитајте још: Да ли конзумирате храну која ЧУВА ПСИХИЧКО ЗДРАВЉЕ? Промените јеловник одмах!

Рузмарин

Са противупалним својствима, ово есенцијално уље мора да има свако ко се бави негом своје коже. Има естере који задржавају вишак себума и не чине вашу кожу превише масном. Такође се може користити за негу косе и власишта.

Прочитајте још: ВЕЖБЕ ЗА ГОРЊИ ДЕО ТЕЛА: Пратите детаљна објашњења тренера Марије и биће вам лако (ВИДЕО)

Ружино уље

Ово уље има природне антиоксидансе и масне киселине, које су корисне у регенерацији ћелија и корисне у процесу старења. Смањује фине линије и боре на лицу, чинећи вашу кожу млађом и здравом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas