Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тактика манипулатора и нарциса: Пажљиво бирају своје жртве како би уочили њихове СЛАБОСТИ

На почетку све може деловати идилично, па је манипулаторе многе теже разоткрити на време

1669728085_shutterstock_1452798530.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Однос са многим људима започне бајковито, лепо, осећамо да смо на добром путу, али онда се ођедном све преокрене. Нарциси и манипулатори су често паметне и веште особе које знају да држе партнере на емоционалној удици. У почетку носе маску која вам говори да имате посла са добром и мирном особом, са неким ко може да вас воли. Ипак, када се скине маска, схватате да имате посла са манипулатором или психопатом.

Како овакав тип људи вешто направи превару и стави вас у незавидну позицију?

Они тачно бирају средства за која знају да ће деловати код одређене особе у одређено време. Такође, вешто детектују ваше слабости које користе на вашу штету.

Ево како манипулатори и нарциси бирају своје жртве:

1. Пажљиво посматрање - Ништа не измиче њиховом погледу.

2. Квалитативна аналитика - Они не само посматрају, већ виде односе, знају добро да упоређују и на основу тога истичу оно главно.

3. Прикупљање информација - Они прикупљају информације на свим фронтовима: од вас, из вашег окружења (пријатељског и непријатељског), из свих отворених извора.

Прочитајте још: "Волимо их и кад су крива, јер ће их живот кажњавати и кад нису": Ово је био рецепт Душка Радовића за ВАСИПИТАЊЕ ДЕЦЕ

4. Уочавају "лажне" пријатеље из вашег окружења - Ако се неко може брзо процесуирати, онда га чине својим савезницима.

5. Разговор од срца до срца - Распитују се о вашим страховима и покушавају да сазнају ваше тајне. Истовремено причају басне о себи или дају врло апстрактне формулације.

6. Провокација као тест - Они могу намерно да креирају ситуације у којима ће ваша реакција показати како и шта може да вас покрене (љубомора, помоћ слабима, итд.).

7. Корак по корак гурање својих граница - Постепено пооштравање контроле, покушаји да "заузму" вашу територију, подстичу вас на одређене одлуке које су важне за њих итд.

8. Идеализација праћена девалвацијом - Прво, ви сами идеализујете ову особу, код ње примећујете савршене особине, хвалите је, а то и она касније ради када дође до неког конфликта. увек ће истаћи своје добре, а ваше лоше ствари.

9. Емоционална напетост- Стално вас држе у емоционалној напетости, однос се заснива на релацији топло-хладно и проучава се ваша реакција.

Како користе своје технике

Они врше притисак на ваше слабости - стално вас подсећају на ово, покушавају да вас додатно ослабе.
Отворена уцена - претите да ћете схватити своје страхове ако не будете играли по њиховим правилима
Надувавање проблема - фокусирајте се на нешто, прецените значај овога
Стварање вештачке оскудице - намећу вам да су они једини извор решења за ваш проблем
Намештање - када сте посебно слаби и рањиви, они се постарају да ће се ваш проблем или страх дефинитивно испољити
Излагање јавности - лако свима одају ваше тајне и истичу ваше слабости
Уцењивање - лукаво вас подсећају да знају вашу тајну и да је могу објавити у било ком тренутку

Прочитајте још: Тањир се никада НЕ ВРАЋА празан: Како је настао стари српски ОБИЧАЈ који се још увек поштује?

Уколико примећујете овакве људе у свом животу, имате овакве односе, време је да размислите колико је то вредно вашег труда и енергије, а колико вам заправо одузима. Покушајте да ставите на дистанцу све оне негативнељуде који вас оптерећују, који вас спречавају да будете своји и срећни. Окружите се позитивним људима који вас подстичу да се развијате, помажу вам да растете и чине да будете боља верзијасебе.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas