Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Тата је плакао када му је рекла да УМИРЕМ!": Мајка је ћерки у 7. години рекла да има РАК и потпуно јој уништила живот

Хана Милбрант, имала је само седам година када ју је мајка убедила да болује од леукемије и да мора да се шиша и пије разне лекове

1651048805_dete-1.jpg
Фото: унспласх.цом
Oglas

Несрећна девојчица је била жртва лажи и злостављања своје мајке која је покушала да заради новац измисливши да је Хана болесна.

Прочитајте још: Да ли је на слици МУШКИ ИЛИ ЖЕНСКИ ЛИК? Одговор је ЗБУНИО многе

Ова девојка из Охаја је претрпела тешку трауму због које је морала да потражи помоћ психотерапеута, а о свему је јавно проговорила 2018. године.

- Имала сам седам година када су ми рекли да имам рак. Била сам сувише мала да бих схватила шта то значи, али када сам видела оца да плаче, уплашила сам се. Моја мајка Тереза ме је одвела код доктора када сам имала блажу грозницу и кашаљ. Осећала сам се добро, али ме је ипак повела на скенирање. Касније је мајка позвала породицу и рекла нам да је доктор нашао тумор на мојој кичми.

- Мајка је тада рекла оцу: "Могао би да буде терминалан", а он је заплакао - испричала је Хана тада и додала је да се њен живот преко ноћи променио, морала је да носи хируршку маску, а људи су је сажаљевали.

Цела заједница њиховог малог града је помагала девојчици, организовали су добротворне акције како би породица могла да плати скупе третмане који су наводно били неопходни.

Фото: Унпласх.цом

- Мама је била медицинска сестра тако да ми је она сама давале лекове. Али, некако ми се чинило да ми је временом било све горе. Почела сам да добијам ужасне главобоље и стално се осец́ала исцрпљено. Нисам могла да возим бицикл, да се играм са другарицама. Носила сам маску у школи. Мој највећи страх је био да ћу се одвојити од своје породице. У то време нисам знала шта је смрт, али сам знала да то значи да нец́у бити са мојим родитељима и то ме је преплашило. Почела сам да се плашим да будем сама у мраку и али мама ми је бранила да спавам са њима. Било је чудно, мама се удаљила од мене у тренуцима када ми је највише била потребна. Али тата је увек знао како да ме орасположи, обасипајући ме љубављу коју ми она није пружала - рекла је она.

Једног дана се пробудила са завојем на доњем делу кичме, а мајка јој је рекла да је тим завојем прекривена рана од игле за терапију. Рекла јој је и да је посећује медицинска сестра по имену Бет која јој даје терапију, али Хана је никада није видела, а мајка јој је давала лекове за успављивање.

Неколико дана касније пробудила се без своје дуге плаве косе

- Вриснула сам када сам видела свој одраз у огледало. Била сам ћелава. Мама ми је објаснила да ми је Бет обријала главу јер је коса почела да ми опада због хемотерапије.

- Хоће ли ми поново израсти? питала сам је, а она ми је само рекла: "Не, мислим да неће" - испричала је Хана.

Открила је како су њени пријатељи плакали када су је видели такву, било ју је срамота, па је носила шешир, а наставници су организовали донацију за њено лечење. О њој су писале и локалне новине, па су донације стизале са свих страна.

Њени родитељи су отишли толико далеко да јој је мајка рекла да има још само неколико недеља живота и девојчица је морала да иде код саветника како би се суочила са смрћу.

- Онда се ођедном све то завршило, када су моји родитељи и бака ухапшени. Једна учитељица је приметила да ми коса расте равномерно, а не у печатима као после хемотерапије па је почела да сумња и пријавила моју маму социјалној служби. Мама је одмах признала да је лажирала мој рак и преварила много људи за око 31.000 долара. Смештена је у психијатријску болницу, а тата је пуштен уз кауцију. Рекао ми је да више нисам болесна и била сам пресрећна јер нећу умрети. Али срећа је кратко трајала јер су ме убрзо сместили у хранитељску породицу. Била сам збуњена, сама и сви моји страхови су се остварили, остала сам без породице - испричала је Хана.

Њена мајка је осуђена на шест и по година затвора, након што је суд одбацио њену одбрану на неурачунљивост. Ханин отац је признао кривицу за угрожавање детета, али тврди да није знао да је мајка лажирала болест, а бака је ослобођена кривице.

Прочитајте још: Говор тела открива више него што мислите: Уз помоћ ових трикова "прочитаћете" саговорника

 

Хана је живела са тетком, а у 12. години је утврђено да је депресивна, па је ишла на терапије код психолога.

Када је њен отац изашао из затвора Хана је прешла да живи са њим и уверена је да он заиста није био свестан лажи своје жене, али мајка јој се никад није извинила за оно што јој је урадила, пише "Даилy Маил".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas