Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трагична прича која се крије иза бајке "Снежана и седам патуљака": Њихова језива судбина је расплакала многе

Бајка је настала по истинитом догађају који се десио у 16. веку

1680622842_profimedia-0332152988.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Сви се сећамо бајке "Снежана и 7 патуљака", али мало ко зна да је она заснована на истинитом догађају који се десио у Баварској у 16. веку.

Маргарет фон Валдек је изгубила мајку, па је морала да живи у кући свог брата. Имајући у виду патњу других људи, она је помагала колико је могла.

За разлику од Маргарет, њен брат није био саосећајан иако је био прилично имућан јер је поседовао рудник бакра. Пошто је рудбик био превише скучен простор за класичне мушкарце, он је запослио децу који су извлачили метал из дубина планине.

Временом је тежак посао толико утицао на физички развој те деце да су они махом били погрбљени. Како су расли, све више су се савијали јер су сатима, недељама, месецима и годинама боравили у уским рударским ходницима како би зарадили за кору хлеба.

Уместо да преузме одговорност за штету коју им је нанео, Маргаретин брат је исмевао своје малолетне раднике називајући их погрдно "патуљцима".

Пошто је зарада била бедна, а нико више није хтео да их такве прими на посао, рудари су се махом окретали ситним лоповлуцима како би прехранили породице. Они су улазили у куће богатих становника тог места и узимали оно што им је било потребно.

Знајући да су рудари ти који пљачкају домове, једна стара госпођа је одлучила да ствари узме у своје руке. Она их је једног дана сачекала испред рудника и понудила им јабуке умочене у отров. Гладни рудари су захвално узели воће и појели га у сласт. Нико од њих није ни слутио да ће их стићи мучна смрт.

Тако су помрли сви радници који су радили код њеног брата као и њен брат, док је та страшна трагедија наслутила само делић ужаса кроз који ће проћи Маргарет фон Валдек.

Немајући где да оде и с ким да живи, Маргарет се пресељава у град. По граду се прочуло да се доселила лепотица дуге, црне косе, а међу новим удварачима био је и шпански принц Филип ИИ.

Филип и Маргарет заљубили су се на први поглед. Њихова љубав је била толико велика да су одмах пожелели да се венчају, али када је тадашњи краљ Шпаније чуо да његов син планира да ожени сиромашну девојку - одлучио је да то спречи.

Окупио је своје поданике и наредио им је да девојци окончају живот како знају и умеју.

Маргарет која је била наивна и добра, није ни знала шта јој се спрема. Краљеви поданици брзо су стигли до ње и отров јој сипали у храну. Умрла у рукама свог несуђеног мужа.

За разлику од бајке, нико није могао да помогне Маргарет, нико није могао да је спаси од сигурне смрти, па чак ни пољубац праве љубави.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas