Oglas
· · Komentari: 0

Tragična priča koja se krije iza bajke "Snežana i sedam patuljaka": NJihova jeziva sudbina je rasplakala mnoge

Bajka je nastala po istinitom događaju koji se desio u 16. veku

1680622842_profimedia-0332152988.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Svi se sećamo bajke "Snežana i 7 patuljaka", ali malo ko zna da je ona zasnovana na istinitom događaju koji se desio u Bavarskoj u 16. veku.

Margaret fon Valdek je izgubila majku, pa je morala da živi u kući svog brata. Imajući u vidu patnju drugih ljudi, ona je pomagala koliko je mogla.

Za razliku od Margaret, njen brat nije bio saosećajan iako je bio prilično imućan jer je posedovao rudnik bakra. Pošto je rudbik bio previše skučen prostor za klasične muškarce, on je zaposlio decu koji su izvlačili metal iz dubina planine.

Vremenom je težak posao toliko uticao na fizički razvoj te dece da su oni mahom bili pogrbljeni. Kako su rasli, sve više su se savijali jer su satima, nedeljama, mesecima i godinama boravili u uskim rudarskim hodnicima kako bi zaradili za koru hleba.

Umesto da preuzme odgovornost za štetu koju im je naneo, Margaretin brat je ismevao svoje maloletne radnike nazivajući ih pogrdno "patuljcima".

Pošto je zarada bila bedna, a niko više nije hteo da ih takve primi na posao, rudari su se mahom okretali sitnim lopovlucima kako bi prehranili porodice. Oni su ulazili u kuće bogatih stanovnika tog mesta i uzimali ono što im je bilo potrebno.

Znajući da su rudari ti koji pljačkaju domove, jedna stara gospođa je odlučila da stvari uzme u svoje ruke. Ona ih je jednog dana sačekala ispred rudnika i ponudila im jabuke umočene u otrov. Gladni rudari su zahvalno uzeli voće i pojeli ga u slast. Niko od njih nije ni slutio da će ih stići mučna smrt.

Tako su pomrli svi radnici koji su radili kod njenog brata kao i njen brat, dok je ta strašna tragedija naslutila samo delić užasa kroz koji će proći Margaret fon Valdek.

Nemajući gde da ode i s kim da živi, Margaret se preseljava u grad. Po gradu se pročulo da se doselila lepotica duge, crne kose, a među novim udvaračima bio je i španski princ Filip II.

Filip i Margaret zaljubili su se na prvi pogled. NJihova ljubav je bila toliko velika da su odmah poželeli da se venčaju, ali kada je tadašnji kralj Španije čuo da njegov sin planira da oženi siromašnu devojku - odlučio je da to spreči.

Okupio je svoje podanike i naredio im je da devojci okončaju život kako znaju i umeju.

Margaret koja je bila naivna i dobra, nije ni znala šta joj se sprema. Kraljevi podanici brzo su stigli do nje i otrov joj sipali u hranu. Umrla u rukama svog nesuđenog muža.

Za razliku od bajke, niko nije mogao da pomogne Margaret, niko nije mogao da je spasi od sigurne smrti, pa čak ni poljubac prave ljubavi.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas