Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три знака да се превише трудите да се допаднете СВИМА: Научите да поставите границе

Жеља да се допаднемо свима, обично укључује потискивање онога што ми осећамо

1687180310_profimedia-0076887917.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Потреба да се допадамо свима и да констатно добијамо валидацију кроз друге је исцрпљујуће. Ова стална потрага за одобравањем других може озбиљно да ошетти осећај сопствене аутентичности и интегритета.
Али како да знате да сте баш тај тип који стално тражи одобравање других? Представљамо 3 јасна знака који ће вам рећи да ли је то тако.

Савладали сте уметност уклапања у било које друштво и било коју средину

Ако нађете да се увијате, сагињете и савијате се уназад да бисте угодили другима, то је сигуран знак да се превише трудите.
Можда сте се бавили хобијима који вас заправо уопште не занимају јер их људи око вас воле. Можда сте почели да пијете смутије од кеља јер их ваши нови пријатељи са јоге пију у 6 ујутро сваког јутра.
Да ли се смејете шалама које једноставно нису смешне, или говорите ствари за које мислите да би могле да импресионирају некога?
Ако сте се препознали негде – онда је време да се усправите и не повијате само да бисте се уклопили.
Изградња аутентичних односа је једини начин да се створи одржив и здрав друштвени круг.
Дакле, покушавате да се стопите са гомилом која воли спанаћ и спирулину када сте особа која једе кромпир и месо? То ће вас на крају сломити. Прихватите своје необичности и ексцентричности — то су ствари које вас чине јединственом и привлачном особом.

Ваши налози на друштвеним мрежама личе на пажљиво уређен музеј

Ако ваши налози на друштвеним мрежама изгледају као холивудски филм са помно одабраним филтерима и савршеним описима који потврђују живот, то би могао бити знак да се превише трудите.
Прави живот је неуредан, смотан и незгодан. Прави живот је пун људи којима одлећу шешири са глава, саплићу се о сопствене ноге и флекају првом јутарњом кафом.
Уместо да тежите ономе што је буквално недостижно, покушајте да прихватите хаотичну природу стварног живота и делите са тог искреног места.
Нека ваши друштвени медији буду освежавајући и аутентичан подсетник свима који наиђу на ваш фид да је у реду имати права осећања и изгледати као право људско биће.

Ви хронично угађате и одобравате другим људима

Да ли се слажете са стварима само да бисте избегли сукоб? Да ли стално жртвујете сопствене потребе да бисте друге учинили срећним и задовољним уи вези са собом?
Ако стално говорите да, цлимате главом и спуштате је само да бисте задовољили оног преко пута онда сте већ у озбиљној црвеној зони. Бити пажљив и љубазан је за похвалу. Али танка је граница између тога да будете добар пријатељ и да будете нечија жртва.
Људи који вас воле онакви какви заиста јесте поштоваће вас када кажете „не“, и вероватно ћете и задобити поштовање када држите своје границе.
Давање приоритета сопственим потребама може учинити чуда за ваше самопоуздање, самопоштовање и љубав према себи.
Не изгарајте покушавајући да учините све срећним. Свет се неће срушити (а неће се ни ваша права пријатељства) ако с времена на време одлучите да себе ставите на прво место.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas