· · Коментари: 0
ИМЕНА

У јануару НОА победио Николу, а ево која су најпопуларнија женска ИМЕНА за бебе!

Некада је сваки други био Горан, Зоран и Дејан, па је наступило време Растка, Милоша и Николе, а сада...

1612254814_pexels-photo-225017.jpeg

Ако се зовете Милица Јовановић, Милица Ђорђевић или Милица Петровић - вама није лако. Или, напротив, када направите грешку увек можете да кажете да то нисте ви урадили. Наиме, најчешћа женска комбинација у Србији гласи управо тако.

Прочитајте још: Коју тајну крије презиме великог научника - Николе Тесле?

У моди су:
У моди су кратка имена: Лука, Лав, Вук и Вид, а женска: Тара, Сара, Нина, Маша, Нађа, Јана, Хана.

Што се мушкараца тиче, није Петар Петровић најчешће име и презиме, већ: Драган Јовановић, Драган Петровић и Зоран Николић. 

Ноа, Лука, Матео...

Вероватно у намери да прекину традицију "обичних" имена данашњи родитељи су одлучили да деци дају потпуно нова, која нису у традицији српског народа. Матео, Емил, Реља, Данијел, Лука, али и Ноа - тренутно су најпопуларнија имена међу београдским бебама.

Где су Симонида и Јеврем?
Симонида, Анђа, Пелагија, Анка, Светлана и Весна. Од мушких: Атанасије, Стојан, Вујадин, Јеврем, Обрад, Драгутин, Игњатије, Гвозден, Богољуб...
Уместо имена деци дају кратке надимке.

Што се тиче девојчица, данашњи родитељи не воле дугачка имена, већ ћеркама воле да дају надимке. То су: Ема, Ена, Миа, Ела, Лина, Хана, Лара, Сара, Сијена, Лада, Касја, Вила...

Све Нике су рођене од 2005. до 2010. године!

Протеклих година је међу родитељима владала помама за именом Ника, али то више није случај. Дакле, када чујете да се нека жена зове Ника, одмах ћете знати да је рођена између 2005. и 2010. године.

Прочитајте још: Прва ЖЕНА АКАДЕМИК у Србији: О њеним реченицама и сада се прича

Нажалост, београдски Завод за статистику, због заштите личних података, више нема могућнсот да излиста најчешћа имена која су у претходном месецу давали родитељи. Међутим, они напомињу да не треба бркати "најчешћа и популарнија" имена.

Према званичним подацима, најчешћа имена су Софија и Лука!

 

Јелена, Милица, Љиљана, Марија и Ана владале су Србијом у 20. веку, а међу мушкарцима су то били: Александар, Никола, Драган, Милан и Зоран.

Почетком 21. века најпопуларнија женска имена су била: Милица, Јована, Теодора, Катарина и Марија. Од мушких то су били: Лука, Никола, Марко, Стефан и Урош.

Прочитајте још: Променио мрежу: Да ли сте видели ПУТИНА као "Тиктокера"? УРЕНЕБЕСНО! (ВИДЕО)

Последњих десет година су најпопуалрније: Софија, Дуња, Лена, Сара и Милица, а међу дечацима: Лука, Стефан, Лазар, Филип и Вук.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.