Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Запамти било шта истог тренутка са овим триком": Четири корака приликом учења доводе до бржег памћења

Сезона учења је поново кренула

1693650971_shutterstock_1492613150.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Аустралијски стручњак за студије открила је свој безопасни трик за памц́ење било чега готово тренутно - а многи су прокоментарисали да функционише.

Др Сара Рав, доктор медицине и специјалиста за животни стил, има више од 1,9 милиона пратилаца на ТикТок-у, где дели савете за учење и продуктивност. Након што је описала процес у четири корака, за памц́ење информација постала је веома позната, преноси Дејли мејл.

"Запамти било шта истог тренутка са овим триком. Застрашујуће је колико добро функционише", најавила је Сара на свом видеу који је убрзо постао виралан - прегледан је више од 2 милиона пута.

  • Рав је истакла да је први корак прочитати материјал у својој гласи, а потом га поново прочитати, али наглас!
  • Потом затворите очи и изговорите информацију наглас по сећању. Последњи и четврти корак је да запишите по сећању шта сте научили.

Људи су у коментарима тврдили да су испробали дату технику и да стварно даје резултате, али да је с друге стране прилично незгодна за употребу када је реч о обимном градиву.

@сарахрав Тхис меморy хацк ис ИНСАНЕ! Усе ит то меморисе алл yоур сцхоол wорк ИНСТАНТЛY анд гет ахеад 💯✅🧠👩🏽‍🎓 - #студyхацкс #студyток #меморyхацкс #браинтраининг #студyтипс ♬ Дие Фор Yоу - Ремиx - Тхе Wеекнд & Ариана Гранде

Фејнманова техника учења у четири корака за обимно градиво

Сара је, пак, у једном другом снимку објаснила да обожава такозвану Фејнманову технику учења у ситуацијама када је потребно одједном усвојити много нових информација.

Метод учења у четири корака креирао је амерички физичар и добитник Нобелове награде Ричард Фејнман. Подразумева учење садржаја, а потом покушавање да предајете научено некоме ко уопште није упознат са темом као што је дете.

"То ће вас приморати да поједноставите садржај, користите аналогије и примере како бисте другој страни све боље објаснили, а ово је посебно корисно за разумевање области које чак ни сами у потпуности не разумете. Такође ће вас подстаћи да запамтите све информације, јер када предајете, говорите ствари нагласа, користећи и говор тело и потпуно се ангажујући да пренесете своју поруку", објашњава ова Аустралијанка.

После "предавања" неупућеној страни, требало би да поново пређете области у којима сте запели, као и да развијете боље начине да их објасните. Четрвти корак подразумева да поново покушавате са предавањима све док оно не буде савршено.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas