Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НОВА ГОДИНА

Заправо је добра ствар ако сте јако лоши у паковању поклона - Ево шта кажу научници

Пошто је Нова година удаљена само 10 дана, можда ћете своје слободно време проводити гледајући туторијале о паковању поклона, у нади да ће ваши поклони изгледати савршено.

1640076764_Untitled.png
Фото: Принтскрин/Инстаграм/ариелгреенандерссон
Oglas

Али ако једноставно не можете да савладате уметност добијања праве количине папира око поклона, онда се не плашите. Зато што они од нас који не могу да направе диван поклон са тракама и шљокицама, ипак учествују у празничном весељу и дају допринос својим неуредним паковањима.

Изненађујући резултати

Према студији под називом Пресентатион Маттерс: Тхе Еффецт оф Wраппинг Неатнесс он Гифт Аттитудес, они који су лоши у паковању заправо доносе више радости својим вољенима од оних који могу да учине да поклон изгледа уредно и глатко.

Прочитајте још:Како прославити ПРВИ ДАН ЗИМЕ без снега: 4 идеје које маме осмех на лице

Као део студије, истраживачи су питали људе шта осећају када им се дају различите упаковани поклони - уредни и неуредни. Истраживачи су открили да су учесници сматрали да су лоше упаковани поклони много дражеснији од оних који су изгледали професионално.

Аутори студије, Џесика М. Риксом, Ерик М. Мас и Брет А. Риксом, рекли су: „Док даваоци поклона обично умотавају поклоне пре него што их понесу, мало се зна о утицају начина на који је поклон умотан на примаоце ствара очекивања и ставове према ономе што се крије унутра.

„Тврдимо да када примаоци отворе поклон од пријатеља, мање воле када га је давалац уредно умотао, а не траљаво, а ми се ослањамо на теорију о непотврђивању очекивања да бисмо објаснили ефекат."

„Конкретно, примаоци постављају већа (мања) очекивања за уредно (неуредно) упаковане поклоне, што отежава (олакшава) да поклони испуне та очекивања, што доводи до ефеката контраста који доводе до мање (више) позитивних ставова према поклонима када се поклон одмота“.

Постоји и друга група људи

Међутим, када је реч о даривању људи који су познаници, а не блиски пријатељи, резултати су били мало другачији, а презентација је била важнија.

Дакле, ако спемате поклоне за Нову годину својим вољенима, не морате превише да бринете о томе колико су добро умотани, јер вам сам поклон помаже да ширите празнично весеље и биће им драго што сте пробали. Међутим, када је у питању канцеларијски Тајни Деда Мраз, можда бисте желели да размислите о томе да се мало више потрудите са својим поклоном.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas