Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто је брендирање посебно важно у сваком послу

Бренд – реч која је неизоставни део данашњице. Уједно значи и оно што је популарно, и оно што улива поверење, и оно што је проверено и сигурно.

1645622224_food-g01c08ece0_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Све оно што је у служби рекламирања и истицања одређене робне марке подразумева и брендирање, уз обавезни психолошки момент. Брендирање не подразумева само стварање лога или симбола неког производа, то је само почетни корак. Оно такође подразумева и све оно што је вредност тог производа, као све оно што купца наводи да се за тај производ одлучи. С друге стране, брендирање је уједно и активност која се односи на рекламирање одређеног бренда. Постоје многобројни начини како се спроводи брендирање, односно рекламирање неке марке. Рецимо, реклама одређеног бренда прехрамбеног производа на продавницама, сунцобрани и тенде са логом неке познате врсте пића. Рекламирање одређеног бренда може бити и покретно – брендира се комби превоз и друге врсте возила који се у одређеној делатности користе. Још један начин брендирања који је изузетно популаран јесту рекламни шатори, нарочито на неким великим догађајима и окупљању већег броја људи.  

Најпопуларнији посао данашњице – достава хране

Онлајн поручивање и достава најразличитијих производа доживела је експанзију у последње време. Донекле што су готово сви били на неки начин приморани да послове и обавезе обављају преко интернет, а донекле што се дигитализација све више шири. Свуда у свету долази до напредовања фирми и служби које се баве доставом, па тако и код нас. И, наравно, како једна делатност постане популарна, тако се јавља и више оних који се њоме баве, па конкуренција постаје већа. На сцену ту ступа и осмишљавање начина како се издвојити од конкуренције. Како се за доставу хране користе различита превозна средства, један о начина који се првенствено препоручују јесте управо брендирање тих возила. То је изузетно успешан начин рекламирања – обезбеђују видљивост на сваком кораку, памте се упечатљиве боје и називи који су углавном кратки и лако се купцу урежу у сећање.  

Рекламни шатори – велика и упечатљива промоција

Још један начин брендирања, нарочито када су у питању неки догађаји или различите врсте окупљања јесу рекламни шатори. Готово ниједна промоција одређеног производа, нарочито на јавном месту на отвореном, не може се замислити без шатора на коме се налази лого, име или слоган одређеног бренда. Коришћење рекламних шатора у маркетиншке сврхе омогућава бољу видљивост и упечатљивост, чиме се постиже да се на прави начин бренд или фирма представи и постојећим и потенцијалним купцима. Јер, оба сегмента су подједнако важна – анимирати постојеће на следећу куповину, а придобити нове да се увере у квалитет датог бренда. Најчешће се могу видети на манифестацијама као што су сајмови, фестивали, разна такмичења и скупови. Осим промотивне, имају и функционалну улогу, нарочито ако се користе за дешавања на отвореном, где могу представљати добру заштиту од кише или сунца. 

Важан је квалитет

Шта год да се брендира и служи као реклама, треба да се обезбеди и добра и квалитетна штампа. И тај избор говори доста о томе каква је фирма у питању, а важно је градити углед онакве фирме која улаже у свој маркетинг и реноме на тржишту. Све што се ради у борби за више купаца или корисника услуга треба детаљно се планира, као и стално имати на уму да све што се ради у рекламирању утиче и на само формирање и унапређивање бренда.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas