Oglas
· · Komentari: 0

Zašto je brendiranje posebno važno u svakom poslu

Brend – reč koja je neizostavni deo današnjice. Ujedno znači i ono što je popularno, i ono što uliva poverenje, i ono što je provereno i sigurno.

1645622224_food-g01c08ece0_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Sve ono što je u službi reklamiranja i isticanja određene robne marke podrazumeva i brendiranje, uz obavezni psihološki moment. Brendiranje ne podrazumeva samo stvaranje loga ili simbola nekog proizvoda, to je samo početni korak. Ono takođe podrazumeva i sve ono što je vrednost tog proizvoda, kao sve ono što kupca navodi da se za taj proizvod odluči. S druge strane, brendiranje je ujedno i aktivnost koja se odnosi na reklamiranje određenog brenda. Postoje mnogobrojni načini kako se sprovodi brendiranje, odnosno reklamiranje neke marke. Recimo, reklama određenog brenda prehrambenog proizvoda na prodavnicama, suncobrani i tende sa logom neke poznate vrste pića. Reklamiranje određenog brenda može biti i pokretno – brendira se kombi prevoz i druge vrste vozila koji se u određenoj delatnosti koriste. Još jedan način brendiranja koji je izuzetno popularan jestu reklamni šatori, naročito na nekim velikim događajima i okupljanju većeg broja ljudi.  

Najpopularniji posao današnjice – dostava hrane

Onlajn poručivanje i dostava najrazličitijih proizvoda doživela je ekspanziju u poslednje vreme. Donekle što su gotovo svi bili na neki način primorani da poslove i obaveze obavljaju preko internet, a donekle što se digitalizacija sve više širi. Svuda u svetu dolazi do napredovanja firmi i službi koje se bave dostavom, pa tako i kod nas. I, naravno, kako jedna delatnost postane popularna, tako se javlja i više onih koji se njome bave, pa konkurencija postaje veća. Na scenu tu stupa i osmišljavanje načina kako se izdvojiti od konkurencije. Kako se za dostavu hrane koriste različita prevozna sredstva, jedan o načina koji se prvenstveno preporučuju jeste upravo brendiranje tih vozila. To je izuzetno uspešan način reklamiranja – obezbeđuju vidljivost na svakom koraku, pamte se upečatljive boje i nazivi koji su uglavnom kratki i lako se kupcu urežu u sećanje.  

Reklamni šatori – velika i upečatljiva promocija

Još jedan način brendiranja, naročito kada su u pitanju neki događaji ili različite vrste okupljanja jesu reklamni šatori. Gotovo nijedna promocija određenog proizvoda, naročito na javnom mestu na otvorenom, ne može se zamisliti bez šatora na kome se nalazi logo, ime ili slogan određenog brenda. Korišćenje reklamnih šatora u marketinške svrhe omogućava bolju vidljivost i upečatljivost, čime se postiže da se na pravi način brend ili firma predstavi i postojećim i potencijalnim kupcima. Jer, oba segmenta su podjednako važna – animirati postojeće na sledeću kupovinu, a pridobiti nove da se uvere u kvalitet datog brenda. Najčešće se mogu videti na manifestacijama kao što su sajmovi, festivali, razna takmičenja i skupovi. Osim promotivne, imaju i funkcionalnu ulogu, naročito ako se koriste za dešavanja na otvorenom, gde mogu predstavljati dobru zaštitu od kiše ili sunca. 

Važan je kvalitet

Šta god da se brendira i služi kao reklama, treba da se obezbedi i dobra i kvalitetna štampa. I taj izbor govori dosta o tome kakva je firma u pitanju, a važno je graditi ugled onakve firme koja ulaže u svoj marketing i renome na tržištu. Sve što se radi u borbi za više kupaca ili korisnika usluga treba detaljno se planira, kao i stalno imati na umu da sve što se radi u reklamiranju utiče i na samo formiranje i unapređivanje brenda.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas