Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто неки људи УВЕК КАСНЕ: Узрок може лежатати у нечему дубљем, наводи стручњак

Да ли вас ова навика нервира код других, или спадате у ту категорију?

1672751254_shutterstock_363950435-kasnimo.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Сви знамо бар једну особу која увек касни, колегу који не успева да испоштује ниједан рок, пријатеља кога увек
чекамо за унапред договорено време. Упркос томе шта нам може проћи кроз главу док чекамо неког, није искључено да постоји дубљи разлог за овакво понашање. Иако често помислимо да је у питању само себичлук и немарност.
Постоји пар навика које су иритантне, исто колико и они који нас терају да их чекамо. Лаура Кларк, за ББЦ каже да  ако погледамо психилогију кашњења, може се увидети ум који је створио неку врсту нефункционалности. Перцепција људи којима тачност није јака страна, је увек углавном негативна, чак иако то није намерно.

Прочитајте још: ДЖИН ИЗ ГАНЕ: Овај човек има НЕВЕРОВАТНИХ 2,89м- носи ципеле направљене од гума, а и даље расте! (ФОТО)

Фото: Схуттерстоцк

'' Лако је доживети их као неорганизоване, хаотичне, непристојне, са мањком обзира према другима'', каже Харијет Мелот, когнитивно-бихевиорални тарапеут и клинички психолог. 

Али, многи људи којима је карактеристично ово понашање, свесни су проблема, као и штете коју њихово кашњење  може да нанесе њиховим везама, репутацији, каријери и финансијама. Неки изговори, посебно за акутно понашање, поприлично су универзално прихваћени- на пример, несрећа или болест. Али друге, није тако лако прогутати. Неки људи ће се провући са изговором да су '' велики мислиоци'', те да им мерење времена није приоритет, некима је изговор да раде боље под притиском, или да имају биоритам ''ноћне сове''.

Прочитајте још: ТЕСТ ЛИЧНОСТИ: Да ли се мачка пење или силази низ степенице? Одговор би могао да открије какви сте

Ако констатно касните, наводи ББЦ- за ово можете кривити свој тип личности. Особе које не маре за време, такође карактерише особине попут- оптимизма, ниског нивоа самоконтроле, анксиозности, или жудње за узбуђењем, наводе експерти. Разлике у личностима, могу такође да диктирају на који доживљавамо пролазност времена.

 

                                Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas