Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДЕЛУЈЕ

Знате ли која ЧАРОБНА РЕЧ од 3 слова отвара сва врата?

Боља од молим и хвала.

1606898009_Depositphotos_3475594_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Молим, хвала, изволите, чаробне су речи за које се сматра да отварају сва врата. И наравно да је то тачно, али постоји једна реч још моћнија од претходно наведених речи, а ипак често занемарена.

Истраживање спроведено у једној продавници намештајем показало је да чак и најљубазнији продавачи нису успели да увере купце да купују. Зашто? Зато јер нису користили реч која звучи најувјерљивије – ЈЕР.

Наиме, коришћењем овог везника нуди се објашњење што аутоматски привлачи људе и више вам верују. У случају продавача то звучи овако:

 "Коришћењем везника јер у говору нуди се објашњење што аутоматски привлачи људе и више вам верују"

"Могу ли вам понудити ову брошуру ЈЕР желимо да се информирате о нашој новој трговини?"

Прочитајте још: Откривена је МИСТЕРИОЗНА животињска врста на дубини од 3900 метара (ВИДЕО)

Једно истраживање је пак показало под којим би условима људи који у дугом реду чекају на кориштење машине за копирање, пустили некога пре реда.

Фото: Депозит

Када је особа која је желела да користити машину за копирање пре реда питала: "Опростите, имам пет страница. Могу ли копирати пре вас јер ми се жури",  94 посто људи одговорило је да би је пустили пре реда.

Прочитајте још: Некада је ЗЕМЉИНА АТМОСФЕРА била немогућа за живот: Шта се тада дешавало

Наравно, зависно од реченице могу се користити варијанте везника и предлога (не мора увиек бити само јер, него и зато што, због тога), али поента је да особи којој се обраћамо понудимо објашњење зашто нешто желимо, молимо,...

- Чак и када сумњамо у истинитост разлога, односно објашњења, чаробна реч јер изазива природну реакцију у корист онога ко је поставио питање. То значи да и најсмешнији разлог може да добије позитиван одговор - објашњавају стручњаци.

Прочитајте још: Шта нам говоре СИМБОЛИ најчешћих привезака које волимо да носимо

У случају трговца, једноставне реченице попут "Свиђао би вам се овај кауч јер је израђен од италијанске коже" или "Овај стаклени сто одлично би сде уклопио у ваш дом јер његов дизајн иде уз сваки декор", могу учинити чуда јер је, након што су продавачи свакодневно почели да користе реч јер, продаја порасла за 39 посто.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas