Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ове магичне речи вам могу променити живот

Неке речи могу да нам помогну да напредујемо у животу, али исто тако постоје речи које могу неке односе да прекину за сва времена

1611338107_say-yes-to-the-live-2121044_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Психолози кажу да постоји неколико речи, односно реченица, које треба да користимо свакодневно и које могу да нам промене живот. Сазнајте које су то реченице у питању.

Прочитајте још: Тајна стара 5.000 година: Пар капи и бићете здрави целе године

Фото: пиxабаy

Нећу - реч је веома важна приликом мотивације. На пример, када држимо дијету, уместо да кажемо “не једем слаткише”, реците “нећу” слаткише. Тако ћете мозгу послати сигнал да вам они нису неопходни, а не да су забрањени.

Уместо да кажете “морам”, реците себи “могу“. Тако ћете сваку негативну ставку претворити у позитивну. Говорићете себи да нешто можете да урадите, а не да МОРАТЕ.

Жао ми је реченица коју веома тешко изговарамо, јер смо свесни њене тежине. Користите је чешће и признајте када сте погрешили.

Прочитајте још: Четири дана пре тестирања на шта сте алергични морате да урадите важну ствар

Не заборавите и на реч “хвала” која се данас све ређе користи.

Такође, смете понекад да кажете и “не” и да одбијете некога, када вам није дан или немате времена. Ставите себе на прво  место понекад.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas