Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Природно и делотворно: Правимо ДОМАЋИ СПРЕЈ против комараца (ВИДЕО)

Са појавом високих температура јављају се комарци који могу да буду изузетно досадни

1655201937_Untitled.jpg
Фото: принтцреен/ Новости видео
Oglas

Били у затвореном или отвореном, комарци могу свуда да нас прате!  

Ипак за мале штеточине постоји решење. Уместо да одете у продавницу и купите средство против комараца, репелент можете да направите и код куће.

Репелент против комараца је врста спреја или лосиона који их спречава да вас уједу. Уједи комараца могу да оставе велике мрље које сврбе на телу, а да изазову и алергијске реакције. Репелент против комараца неће убити комарца већ ће само да га удаљи од вас, што ће бити довољно. 

Прочитајте још: Идеалан напитак за почетак дана: Додајте води ДВЕ НАМИРНИЦЕ и повећајте хранљиве вредности

Природни репеленти одбијају комарце мирисом етеричних уља, која су безбедна за осетљиву кожу. Ми смо се одлучили за уље лаванде и чајевца у комбинацији са алкохолом.

Етарска уља лаванде и чајевца су од давнина позната као изузетно делотворан репелент. Има широку примену у борби против разних инсеката. Познато је да комарци не воле ни мирис алхолоха, па је идеалан део природног спреја.

Шта вам је потребно:

  • бочица са распршивачем
  • алкохол
  • вода
  • уље лаванде
  • уље чајевца

Припрема је крајње једноставна. Сипајте пођеднаке количине воде и алкохола и додајте до 15 до 20 капи лаванде и чајевца. Све добро промешајте и спремно је за коришћење.

Поступак припреме можете да погледате у видеу:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas