Oglas
· · Komentari: 0

Prirodno i delotvorno: Pravimo DOMAĆI SPREJ protiv komaraca (VIDEO)

Sa pojavom visokih temperatura javljaju se komarci koji mogu da budu izuzetno dosadni

1655201937_Untitled.jpg
Foto: printcreen/ Novosti video
Oglas

Bili u zatvorenom ili otvorenom, komarci mogu svuda da nas prate!  

Ipak za male štetočine postoji rešenje. Umesto da odete u prodavnicu i kupite sredstvo protiv komaraca, repelent možete da napravite i kod kuće.

Repelent protiv komaraca je vrsta spreja ili losiona koji ih sprečava da vas ujedu. Ujedi komaraca mogu da ostave velike mrlje koje svrbe na telu, a da izazovu i alergijske reakcije. Repelent protiv komaraca neće ubiti komarca već će samo da ga udalji od vas, što će biti dovoljno. 

Pročitajte još: Idealan napitak za početak dana: Dodajte vodi DVE NAMIRNICE i povećajte hranljive vrednosti

Prirodni repelenti odbijaju komarce mirisom eteričnih ulja, koja su bezbedna za osetljivu kožu. Mi smo se odlučili za ulje lavande i čajevca u kombinaciji sa alkoholom.

Etarska ulja lavande i čajevca su od davnina poznata kao izuzetno delotvoran repelent. Ima široku primenu u borbi protiv raznih insekata. Poznato je da komarci ne vole ni miris alholoha, pa je idealan deo prirodnog spreja.

Šta vam je potrebno:

  • bočica sa raspršivačem
  • alkohol
  • voda
  • ulje lavande
  • ulje čajevca

Priprema je krajnje jednostavna. Sipajte pođednake količine vode i alkohola i dodajte do 15 do 20 kapi lavande i čajevca. Sve dobro promešajte i spremno je za korišćenje.

Postupak pripreme možete da pogledate u videu:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas