· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Традиционални рецепт: Облог који су нам БАКЕ ПРИВИЈАЛЕ на груди са купусом и медом за кашаљ и бронхитис

Упорни кашаљ најбоље се лечи природним препаратима, посебно домаћим медом.

1638570743_shutterstock_1378520930.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Традиционални препарат, тачниј облог који су нам баке привијале када се боримо са упорним кашљом и бронхитисом. Овај облог садржи само два састојка, лист купуса и мед и у народну се сматра за "златно" средство против кашља.

Прочитајте још: Овакви људи могу бити СВУДА око нас: Како да се заштитите од ПАСИВНО-АГРЕСИВНЕ особе?

За ово љечење нема старосна ограничења, пођеднако је делотворан и код мале деце, али и код одраслих људи. За припрему овог облога вам је потребна 1 главица купуса и мед. 

Припрема облога против кашља и бронхитиса

Полако одвојите један лист од главице. Лист купуса треба спустити на неколико минута у врелу воду. Постаће топао и мекан. Потом једну страну намазати медом. Ту страну, где је мед, ставити на груди болесника. Од горе се ставља најлонска кесица и умотава се шалом или пешкиром. Поступак се проводи пред спавање.

Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога

Уколико је кашаљ јак, биће потребна два листа купуса – један се ставља на груди, а други на леђа.

Облог се скида ујутро. Кожу је потребно обрисати влажном крпом или испрати место где је био облог и све све што је он извукао.

Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

Ако је бронхитис у зачетку, резултат ће бити видљив већ након прве процедуре. Лечење се спроводи од пет до седам ноћи. И ускоро, од оптерећујућег кашља, неће остати ни трага. Активни састојци меда и купуса, а такође и топлота, доприносе смањењу кашља, а и нестанку упалног процеса. Мед наизменично можете замењивати и са топлим рицинусовим уљем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.