Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТОКСИЧНИ ОДНОСИ

Овакви људи могу бити СВУДА око нас: Како да се заштитите од ПАСИВНО-АГРЕСИВНЕ особе?

Од пасивно-агресивних људи морате се заштитити јер су јако манипулативни, а сваки однос са њима може бити токсичан.

1636467818_fashion-gd4936163d_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Пасивна агресија подразумева индиректно изражавање негативних емоција или мисли. Није је лако одмах препознати, али то ћете најпре осетити по озлојеђености и горчини коју пасивно агресивни људи шире.

Ове особе знају како да добију оно што желе, могу бити манипулативне, да играју улогу жртве, али и да намећу осећај кривице. Сигнали пасивне агресије су сарказам и иронија, скривање негативних осећања иза фасаде љубазности, оптужује друге, не преузима одговорност, шири лажи...

Прочитајте још: Заштитите себе и своје срце: Овом ОПАСНОМ ТАКТИКОМ се служе МАНИПУЛАТОРИ

Однос са пасивно агресивним особама може негативно утицати на ваше расположење, ментално здравље и срећу. Међутим, постоје начини како да се заштитите од таквих особа.

Не дозволите да вас обмањују

Са оваквим особама врло лако можете бити увучени у токсичне односе. Дакле, следећи пут када будете ухваћени у обмани, покушајте следеће:

Престаните да се извињавате јер нисте ви криви што се према вама понашају пасивно-агресивно. Ако неко нешто жели, треба или има проблем, мора то директно да изрази.

Не играјте њене игре и не упуштајте се у борбу за превласт - не доживљавајте ситуацију као победу или губитак.

Дајте јој до знања да се понаша пасивно-агресивно

Није увек препоручљиво да се упустите у дискусију са пасивно-агресивном особом, али када је у питању неко вама близак, мораћете да му јасно кажете шта ради. 

Важно је само да останете пријатељски расположени, јер ваш циљ није да се спустите на тај ниво. Покажите љубазност како би друга особа имала мање разлога да настави са својим понашањем.

Никада не одговарајте пасивном агресијом. Најбоље је не спуштати се на њихов ниво, иначе ће управљање ситуацијом бити много теже.

Како прекинути такву везу?

Најбољи начин да се носите са токсичним пасивно-агресивним обрасцима јесте да престанете да се бавите њима. Када схватите да нека особа не може или неће да побољша своје поступке, време је да се повучете и посветите себи.

Не дозволите особи да вас емоционално уцењује. Пасивна агресија може бити ефикасно оружје за изазивање осећања кривице, зато немојте наседати на њу.

Запамтите, многе овакве везе је боље да доживе крај, него да постану потпуно токсичне.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas