· · Коментари: 0
МОЋ ПРИРОДЕ

Уђите спремни борбу са ВИРУСИМА: Једна биљка је најјачи ПРИРОДНИ АНТИБИОТИК који су користиле наше баке

Вируси и инфекције нападају имуни систем човека који се може јачати природним препаратима.

1644361694_coneflower-gb40dd629e_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Превенција је кључ борбе против вирусних инфекција, посебно у време светске пандемије корона вируса. Јак имунитет је кључ борбе код сваког човека, а имунитет се најбоље може ојачати и ослонити на природне препарате са антивирусним, антибактеријским и антигљивичним дејством. 

Прочитајте још: "Умрећу с ожиљком због Данилове несреће": Наташа Беквалац отворила душу о БИВШИМ МУЖЕВИМА

Нерационална употреба антибиотика супротно доводи до стварања имунитета на ову врсту медицинских препарата. Осим тога, антибиотици и синтетички лекови те врсте не делују на вирусе и да је бесмислено узимати их у случају вирусних прехлада и грипа. Данас постоји само неколико званичних синтетичких лекова против вируса, али сви изазивају нуспојаве које нарушавају здравље, а у природи постоји мноштво биљака које истовремено делују антивирусно.

Прочитајте још: Ове три боје никако не смеју бити на вашим ЗИДОВИМА

Ехинацеа

Ехинацеа је биљка која се од давнина користила у борби против вирусних и бактеријских инфекција и често се назива природним антибиотиком. Делује тако што повећава одбрамбену способност организма, стимулишући производњу антитела, макрофога и леукоцита који представља заштитни штит од инфективних агенаса. Показује антиупално, антигљивично и антисептично деловање. Има најснажнији имуномодулаторни ефект на све станице и ткива нашег тела. 

Прочитајте још: Смели аутфит у ОСМОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Верица Ракочевић у џомбастим чизмама и кратком капуту изгледа као ТИНЕЈЏЕРКА (ФОТО)

Ехинацеа стимулише одбрамбени систем тела, повећава производњу белих крвних зрнаца и повећава њихову активност. Конзумирање ехинацее има снажан превентивни утицај на организам и повећава отпорност на патогене бактерије и вирусе. Фенолске твари и танини, који се налазе у биљци, имају антимикробно, антисептичко и аналгетско деловање.

Прочитајте јошСкида мрље, враћа сјај и дезинфикује површину: Направите домаће средство за чишћење ПАРКЕТА

Гликопротеини, сапонини, биометали и витамини имају антивирусно и имуно-стимулишуће деловање. Убрзава зарастање рана тако што стимулише производњу ткива. Садржи флавоноиде, моћне антиоксидансе који спречавају оштећење ћелија.

Додатно утиче на јачање организма. Делује тако што помаже организму да се прилагоди на услове животне средине, даје снагу и отклања осећај умора и малаксалости. Делује повољно на гастроинтестинални тракт, где олакшава варење, помаже код затвора, гастритиса и цревних инфекција.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.