Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНА МЕДИЦИНА

Против КОРОНА вируса боримо се јаким имунитетом: Направите сами ПРИРОДНИ ВИТАМИН Ц и сачувајте своје здравље (РЕЦЕПТ)

Наше тело не може само да произведе витамин Ц и због тога његов унос морамо стално обезбеђивати правилним одабиром исхране или га уносити концентрисаног како бисмо одржавали добар баланс и здравље организма.

1642096694_anxieties-gb7cabfa60_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Припремање домаћег витамина Ц за унос у организам пружа могућности потпуне апсорбције у року од 48 сати након уноса, у односу на свега два сата апсорбције колико се апсорбује аскорбинска киселина као синтетизовани облик витамин Ц који се углавном налази у суплементима и додацима исхрани.

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

Кључни састојак за припрему домаћег витамина Ц су агруми, лимун, поморанџа, грејп, мандарина односно кора ових намирница. У агрумима постоје различите врсте флавоноида, састојака који показују својства антиоксиданса у људском телу. Нарингин, снажан антиоксиданс, је флавоноид којег се највише може наћи у кори грејпа, мандарине и лимуна. Хесперидин је још један флавоноид којег се највише може наћи у белом унутрашњем слоју коре поморанџе, лимуна, лимете и грејпа.  

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

Након што поједете или оцедите агруме, оперите и насецкајте кору свих ваших агрума, ставите је широко распоређену на чисту тканину или тацну и оставите неколико дана на собној температури док не постане сува и хрскава. Затим ту суву кору ставите у блендер и самељите у ситан прах онолико фино или грубо колико желите. Сачувајте цитрусни прах у посуди која не пропушта ваздух  и држите на сувом и хладном месту.

Конзумирање домаћег праха Витамина 

Кора агрума садржи врло високе дозе витамина Ц. Тако 100 грама коре даје око 130 милиграма витамина Ц, а сам плод поморанџе даје само 71 милиграм на 100 грама воћа. Уз то кора агрума је препуна ензима и фитонутријената. Конзумирајте барем 1 кашичицу праха на дневној бази, додајте је у каше,супе, салате, сокове, десерте…

Прочитајте још: "ДРАМАТИЧНО, АЛИ ЛЕПО": Кетрин Зита се у шестој деценији разголитила и побрала похвале! (ФОТО)

Једна кашичица ће вас опскрбити целим комплексом Ц витамина, укључујући нарингин, рутин, хесперидин и с осталим биофлаваноидима у количини која је телу потребна за нормално функционисање на дневном нивоу.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas