Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОВРЋЕ

Важи за најздравије поврће на свету: Ево како се спрема

Бамија важи за чудотворну биљку, јер је једна од најлековитијих биљака на свету.

1626425069_bamija.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Бамија је мала, обично величине прста, штицаста, са коренчићем и длачицама које су некада оштрије нефо што би очекивали од поврћа.

Прочитајте још: Ручак који лечи и подмлађује: Кисело зеље има минимум КАЛОРИЈА и максимум ЗДРАВЉА

Бамија је пуна витамина Ц

На нашим пијацама се често може видети како се продаје "на гомилице", јер је скупа и код нас се користи  као додатак, а не прилог јелу. Права је штета што се у нашим крајевима не једе више, јер важи за једну од најздравијих намирница, пошто је препуна витамина Ц и Б, али калијума.

Омиљено јело Египћана
Бамија важи за једно од најстаријих култивисаних поврћа на свету, јер је добро познато да су је стари Египћани пре 3.500 година узгајали и редовно јели.
Регулише ниво шећера у крви.

Бамија садржи и влакна која су благодет за пробаву, а одлична је за регулисање шећера у крви. Дакле, ко има породичну склоност ка дијабетесу обавезно треба да уврсти бамију у исхрану, јер је одлично превентивно средство.

Бамија је добра за кожу

Редовна исхрана бамијом спречава настанак бубрежних инфекција. Међутим, највећа предност је витамин Ц који је добар за кожу.

Прочитајте још: Вера (71) никада не иде код доктора и ништа је не боли. Пије само једну ствар

Бамију можете користити за чорбе, али и прилог месу. Припрема се тако што се потопи у воду, односно добро опере. Чисти се тако што се исече корен, а уколико су комади велии исече по дужини. Длачице се не скидају ножем, већ ће се саме скувати.

Најједноставнији рецепт је динстање уз црни и бели лук и обавезно парадајз. Такав прилог може да се једе уз пиринач или месо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas