Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУЧАК ИЗ РЕРНЕ

Експлозија укуса и боја: Пролећна турли тава (ФОТО)

Ово омиљено јужњачко јело може да се прави током читаве године, али се састојци мењају у односу на сезону.

turlitava.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Турли тава може да се прави и од само три врсте поврћа, али је укуснија што је више састојака. Најбоља је уколико се користи, бар, две врсте меса.

Прочитајте још: Недељни ручак који се једе прстима: ХРСКАВА пилећа КРИЛЦА (ФОТО)

Спремна за рерну

Састојци:

  • мањи свињски филе
  • парче телетине
  • велики црни лук
  • тиквица
  • шаргарепа
  • жута бабура
  • 2 црвене шиље
  • 2 парадајза
  • 4 кромпира
  • со, бибер

Припрема:

Здрава и укусна Фото: А.М.

Исецка се црни лук, посоли и побибери, убаци у тигањ и мало продинста. Дода се месо исечено на коцке и динста се око пола сата или док не омекне. При крају динстања меса поспе се са четири кашикице млеве паприке.

Што више поврћа то је укуснија, а лети се додају и бамија и модри патлиџан.

За то време се исече паприка на колутове, парадајз на кришке, тиквица на кружиће, шаргарепа на колутиће и кромпир на коцке. Сво поврће се промеша, дода се мало сувог зачина и стави у плех. Дода се и продинстано месо. Ово је јело најукусније када се пече у тави, земљаној посуди, али уколико је немате у - металном плеху. Јело треба прекрити фолијом и убацити урерну загрејану на 220 степени. После 20 минута се скида фолија и пече још пола сата.

Прочитајте још: Здравље на тањиру: Парадајз пуњен ИЗНЕНАЂЕЊЕМ

Лети се на пијаци могу купити бамија и модар патлиџан. Све то даје посебан укус јелу. У турли таву може да се дода и боранија,

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas