Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

6 здравих начина да свој бес каналишете у нешто добро

Време је да свој бес претворите у позитивну моћ

1654595958_nadya-spetnitskaya-tOYiQxF9-Ys-unsplash.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Ако ово читате, вероватно сте љути и то је у реду. Љутња је природна људска емоција која је типично реакција на догађај осећаја фрустрације, немоћи, неправде или претње. Чини се да се бес прелива свуда, од коментара на друштвеним мрежама преко политичких дебата до вести и било где између.

Ако вам се ових дана чини да вам је темперамент увек врућ, нисте сами. Већина овог беса долази од осећаја ван контроле. Али бити љут све време није здрав ни за вас — ни за људе око вас. Морате бити у стању да управљате својим бесом на здрав начин.

За почетак, одвојите се од рачунара, спустите ту флашу мерлоа и потражите здравије начине да свој бес усмерите у моћ и позитивност. Ево одакле почети.

1. Умањите мало.

Понекад, када сте у збрци својих осећања, може бити тешко да сагледате шта се дешава и зашто сте љути и тада је добро направити корак уназад. Када сте љути, све вам је мрачно пред очима. Морате да умањите то да бисте могли да добијете перспективу.

Прочитајте још: СИМПТОМИ ДИЈАБЕТЕСА: Ако вам нокти добију ОВУ боју, обавезно проверите шећер у крви

2. Будите креативни.

Погледајте извор свог беса из више углова да видите да ли постоји начин да помогнете да га каналишете негде другде и промените ствари на боље. Пример: студенти који су изнајмили станове да живе са цимерима, након што је факултет прешао на онлајн предавања, како би и даље стекли мало тог искуства на факултету. Ако смо у стању да размишљамо ван оквира и пронађемо здрава решења, то ће нам помоћи да се осећамо мање заглављеним.

3. Удахни дубоко.

Постоји добар разлог зашто људи препоручују дисање када сте љути. Када сте љути, покреће се реакција вашег тела на борбу или бекство, а ви не уносите довољно кисеоника у своје тело. Пробајте неке вежбе дисања или медитацију да бисте помогли. Дубоко дисање може помоћи у заустављању одговора на стрес. Једном када се будете осећали смиреније и више контролишете, моћи ћете да размишљате јасније, да будете мање импулсивни и да предузимате радње које доносе корист вама (и другима), а не супротно.

4. Нека се ваш глас чује.

Не говоримо о свађи са својим рођаком на Фејсбуку. Али писање вашим представницима о вашим бригама, донирање свог времена и/или новца неком циљу или кандидату, или једноставно придруживање локалној организацији може вам помоћи да своју енергију искористите за промену коју желите.

Прочитајте још: Авокадо: предности конзумирања овог невероватног воћа једном недељно

5. Причајте о томе.

Део каналисања свог беса на здрав начин је заправо пуштање да изађе напоље—ако је ваш гнев лонац под притиском, морате да отпустите вентил за пару. Али важно је како изражавате своје јаке емоције. Ћаскање са пријатељима и вољеним особама истомишљеника о својим осећањима може вам помоћи да се на ефикасан начин изјасните. Мораћете да пазите са ким разговарате – изаберите некога корисног. Ако се на друштвеним мрежама свађате са другим људима, само доливате уље на свој бес.

6. Одвратите се.

Ако ништа друго не успе, проналажење другог начина за каналисање ваше енергије може вам скренути мисли с онога што вас љути. Испробајте шетњу, започните нови хоби, пеците, чистите гаражу, гледајте комедије, вежбајте, изгубите се у доброј књизи—све док вам то одврати од проблема на неко време, може вам помоћи да бес буде под контролом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas