· · Коментари: 0

Чајеви који смањују жељу за слаткишима: Ове биљке неутралишу жудњу за шећером

Све више људи осећа неодољиву жељу за слаткишима, што баш и није идеална опција за нашу линију и здравље

1655451913_pexels-igor-ovsyannykov-205961.jpg
Фото: Пеxелс

Ако питате већину људи који желе да изгубе на тежини, већина ће рећи да им је у том процесу најтеже пало одвикавање од слаткиша. Ови производи пуни шећера и транс масти нису савезници наше витке линије, али ни здравља - генерално су штетни за организам јер након јела изазивају прво нагли скок шећера, а потом и пад, оптерећујући панкреас. Када уносимо превише слаткиша, то може довести и то дијабетеса.

Када имамо потребу за слаткишима на сваких сат до два или смо често гладни, онда је то знак да нам треба детокс од шећера. Поред тога, остали сигнали да је вашем телу потребно "чишћење" од слаткиша јесу:

  • Када кренете да једете слатко не можете да престанете
  • Имате неодољиву потребу да поједете нешто слатко после сваког оброка
  • Имате повишен ниво шећера у крви који често осцилира

Ако желите да умањите потребу за шећером, покушајте са конзумирањем ових чајева:

1. Чај од ђумбира

Сјајан диуретик који садржи доста антиоксиданата, поспешује избацивање вишка течности и може смањити жељу за слаткишима. Ђумбир садржи преко 100 биоактивних једињења, минерала, витамина Б6, Б12, магнезијум, натријум, калцијум, гвожђе и друге елементе. Да бисте одржали ниво холестерола у пожељним границама, значајно вам може помоћи напитак од ђумбира

2. Зелени чај

О зеленом чају написани су бројни чланци јер он представља ризницу здравља. Он поспешује производњу и активност норепинефрина који игра важну улогу у метаболзму масти у организму. Због тога је и главни састојак многих тинктура које помажу у сагоревању масти и губитку килаже. Поред тога, овај чај благотворно делује на дигестивни тракт, односно побољшава варење, али и избацивање вишка течности из оргнизма. Има позитивно дејство и на кардиоваскуларни и респираторни систем.

Потребно је да на време уочите уколико имате проблем са прекомерним уносом шећера и да посетите лекара.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.