
Ако "морате" да поједете нешто слатко, ево када је идеално време за то
Кад једемо слаткише, највећи део шећера се апсорбује у танком цреву, а глукоза улази у крвоток. Тада ниво шећера у крви расте, иницирајући панкреас да отпушта инсулин.
Кад једемо слаткише, највећи део шећера се апсорбује у танком цреву, а глукоза улази у крвоток. Тада ниво шећера у крви расте, иницирајући панкреас да отпушта инсулин.
Многи свакодневно уносе превише шећера, што дугорочно може имати негативне последице на здравље.
Да ли бисте шећер заменили циметом?
У потрази за здравијим навикама у исхрани, све више људи тражи алтернативе рафинисаном шећеру.
Састојак који свако јело чини вишеструко укуснијим је лук, у који је претходно додато мало шећера
Шец́ер је један од главних састојака који је присутан у скоро сваком дому...
Многи тамане намирнице које изазивају нагли скок шећера у крви верујући да су су здраве.
Људи који се боре са дијабетесом знају да је храна све. Разлику прави и један залогај вишка. А ове 4 врсте воћа су забрањене за особе са повишеним шећером у крви
Познато је да нас често уношење слаткиша у организам напросто нагони да га једемо још више, али недавно америчко истраживање разоткрило је начин на који навике "умрежавају" наш мозак.
Намирнице које се доста налазе у храни у скривеном облику доводе до тога да нисмо заправо свесни у коликој мери их уносимо.