Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Чудотворна дејства соде бикарбоне: Помаже код здравствених проблема, а решава и ове тегобе

Сода бикарбона може заиста бити чудотворна, и то не само када је у питању храна

1615313660_soda-4017615_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Навикли смо да је ставимо када пожелимо да нам, на пример, неко тесто нарасте, али њена сврха је много шира. Може вам помоћи и код многих здравствених проблема, уколико је правилно и редовно користите. 

Прочитајте још: Савршен за дијету, одличан за пост: Његово величанство целер

 

1. Стомачне тегобе

Фото: пиxабаy

Уколико имате стомачне тегобе сода бикарбона их може успешније решити него рецимо неки пробиотик. Уверите се у то и сами тако што ћете кашичицу медицинске соде бикарбоне растворити у пола чаше воде и попити на искап.

2. Бол у грлу

По истом рецепту као и када вас боли стомак, можете решити и бол у грлу, јер она врло ефикасно уклања бактерије које вам могу стварати бол и кашаљ. 

3. Сода као суви шампон

Ако немате времена да оперете вашу косу, можете да користите соду бикарбону као суви шампон да би упила уље и верујте да сте овако спасли косу од излагања фену барем за цео један дан.

4. Листање ноктију и заноктице

Проблеме са ноктима као што су листање или стварање заноктица такође може успешно решити, али овде ће вам бити потребно и мало јабуковог сирћета. Сипајте кашичицу соде и кашичицу јабуковог сирћета у неки мањи суд, помешајте, и добићете савршену крему са којом можете мазати руке више пута дневно.

5. Сода решава прехладу и јача имунитет

Пробајте да једну кашикицу медицинске соде растворите у 250 мл воде и да у то додате сок од пола свеже исцеђеног лимуна и отарасићете се прахладе без лекарске помоћи. Свако вече пред спавање је можете попити са пола часе млаке воде,сто је савршено за имунитет. 

Прочитајте још: НЕПОНОВЉИВ ЛЕК! Само због овога ЛУК печем у рерни најмање једном недељно

6. Нега лица

На исти начин када правите смесу за имунитет, можете припремити и пилинг лица. Овог пута ставите мало више соде у воду да бисте добили гушћу смесу и нанасите маску на лице, а ефекат ће бити видљив већ кроз пар наношења.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas