· · Komentara: 0
PRIRODNA MEDICINA

NEPONOVLJIV LEK! Samo zbog ovoga LUK pečem u rerni najmanje jednom nedeljno

Luk ima snažno antibakterijsko dejstvo, svi znaju za to.

1615290949_luk.JPG
Foto: YoutubePrintscreen/DOORS OF HEALTH

Sok od svežeg luka sa medom leči bronhitis i upalu pluća, ublažava napade kašlja. On pomaže kod bolova u uhu i može čak da snize telesnu temperaturu kada se nanese na noge.

Ali malo ljudi zna da su korisni ne samo sveži, već i pečeni luk. Tokom toplotne obrade ne gubi korisna svojstva, već naprotiv!

LUK PEČEN U RERNI

Pečeni luk će vam pomoći da se nosite sa dugotrajnim ranama! Luk treba da pečete direktno u kori i nanosite na bolna mesta dok vam ne bude bolje.

Pečeni luk treba da koristite za lečenje akni. Topao oblog od luka treba držati na problematičnom mestu 20 minuta dnevno. Vrlo brzo akne će nestati!

Čak i hemoroidi mogu da se izleče zahvaljujući luku pečenom u rerni! Obloge od luka imaju dezinfekciona svojstva i pomažu kožnim tkivima da se brzo obnavljaju.

Pečeni luk treba češće da jedu svi koji imaju problema sa zgrušavanjem krvi. Posle srčanog ili moždanog udara, preporučuje se svakodnevno jesti takav luk!

Pročitajte još: 

Imaju NEVEROVATNO DEJSTVO! Kako spavanje u VUNENIM čarapama utiče na naš organizam?

Veoma je važno da na ovaj način uvedete luk pripremljen za ljude koji pate od dijabetes melitusa ili imaju predispoziciju za porast šećera u krvi. Možete jesti luk i pored glavnih jela, ili ga jesti na prazan stomak svako jutro.

Efekat je primetan u roku od nedelju dana, a sve zahvaljujući divnom sastavu ovog povrća: sumpor i gvožđe u pečenom luku pomažu u normalizaciji nivoa glukoze u krvi i pospešuju pravilno funkcionisanje pankreasa i jetre.

Kada jedu pečeni luk, stanje pacijenata sa hipertenzijom i aterosklerozom se poboljšava. Luk pomaže krvnim sudovima da se očiste, oslobode aterosklerotskih plakova i sprečavaju nagle skokove krvnog pritiska.

Nije ni čudo što mi se ukus pečenog luka uvek toliko dopao u raznim jelima! Posle pečenja u rerni, esencijalna ulja samo nestaju iz luka, što svežem luku daje specifičan ukus i miris. Ali njegova korist ostaje...

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.