Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Čudotvorna dejstva sode bikarbone: Pomaže kod zdravstvenih problema, a rešava i ove tegobe

Soda bikarbona može zaista biti čudotvorna, i to ne samo kada je u pitanju hrana

1615313660_soda-4017615_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Navikli smo da je stavimo kada poželimo da nam, na primer, neko testo naraste, ali njena svrha je mnogo šira. Može vam pomoći i kod mnogih zdravstvenih problema, ukoliko je pravilno i redovno koristite. 

Pročitajte još: Savršen za dijetu, odličan za post: NJegovo veličanstvo celer

 

1. Stomačne tegobe

Foto: pixabay

Ukoliko imate stomačne tegobe soda bikarbona ih može uspešnije rešiti nego recimo neki probiotik. Uverite se u to i sami tako što ćete kašičicu medicinske sode bikarbone rastvoriti u pola čaše vode i popiti na iskap.

2. Bol u grlu

Po istom receptu kao i kada vas boli stomak, možete rešiti i bol u grlu, jer ona vrlo efikasno uklanja bakterije koje vam mogu stvarati bol i kašalj. 

3. Soda kao suvi šampon

Ako nemate vremena da operete vašu kosu, možete da koristite sodu bikarbonu kao suvi šampon da bi upila ulje i verujte da ste ovako spasli kosu od izlaganja fenu barem za ceo jedan dan.

4. Listanje noktiju i zanoktice

Probleme sa noktima kao što su listanje ili stvaranje zanoktica takođe može uspešno rešiti, ali ovde će vam biti potrebno i malo jabukovog sirćeta. Sipajte kašičicu sode i kašičicu jabukovog sirćeta u neki manji sud, pomešajte, i dobićete savršenu kremu sa kojom možete mazati ruke više puta dnevno.

5. Soda rešava prehladu i jača imunitet

Probajte da jednu kašikicu medicinske sode rastvorite u 250 ml vode i da u to dodate sok od pola sveže isceđenog limuna i otarasićete se prahlade bez lekarske pomoći. Svako veče pred spavanje je možete popiti sa pola čase mlake vode,sto je savršeno za imunitet. 

Pročitajte još: NEPONOVLJIV LEK! Samo zbog ovoga LUK pečem u rerni najmanje jednom nedeljno

6. Nega lica

Na isti način kada pravite smesu za imunitet, možete pripremiti i piling lica. Ovog puta stavite malo više sode u vodu da biste dobili gušću smesu i nanasite masku na lice, a efekat će biti vidljiv već kroz par nanošenja.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas