Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИЗГУБИТЕ ТЕЖИНУ А НЕ СЕДИТЕ ГЛАДНИ: Познати доктор САВЕТУЈЕ на који начин треба да једемо

Да бисте додатно успорили темпо оброка, познати доктор Мајкл Мозли сугерише да између залогаја попијете гутљај воде

1716652955_c285fee7f37df7032f3002faf85db64919c7753a.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Он тврди да не само оно што једемо, већ и начин на који једемо може смањити шансе за вишак килограма и развој дијабетеса типа 2. Брзо једење може допринети повећању телесне тежине јер утиче на ослобађање хормона који потискују глад.

Др Мозли објашњава да спорије једење даје телу више времена да сигнализира мозгу да је довољно хране унесено. Наиме, храна обично потребно око 30-40 минута да стигне из стомака до танког црева, где се налазе рецептори који осећају долазак хране. Он цитира студију из 2018. године која је обухватила скоро 60.000 испитаника, показујући да је код оних који спорије једу 42% мања вероватноћа да ће постати гојазни.

Даље, истиче студију из 2023. коју је спровео професор Tim Spector и тим за исхрану Зое, која је открила да људи који брзо једу често конзумирају више хране и имају повишен ниво шећера у крви. Др Мозли саветује да се оброци конзумирају за столом уместо стојећи, испред телевизора или док се хода.

Такође, истиче да домаћи оброци нису само богатији влакнима у поређењу са ултра-прерађеном храном, већ захтевају и више времена за жвакање и уживање. Додајући, препоручује да попијете гутљај воде између залогаја како бисте додатно успорили темпо оброка.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas