Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како се припремити за лето и сунчање?

Иде лето...прва помисао је сунце, море и сунчање

1682600825_shutterstock_1675087486-zastita-od-sunca.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Радујете се томе после зиме која затвара у кућу и смањује активност. Зато, живните, радујте се сунцу, и припремите се за лето и сунчање.

Овде дајемо неколико препорука како се припремити за сусрет са више сунца, када и како користити креме за сунчање и како најбоље искористити сунчеве зраке за позитивне ефекте у вашем телу.

Уједно ћемо скренути пажњу и на штетне последице по ваше здравље уколико се претерано и незаштићено излажете сунчевим зрацима.

Будите спремни за летње дане

Уколико немате неких других сметњи при излагању сунчевим зрацима, препоручује се умерено сунчање јер сунце као извор живота добро дође и вашој кожи и посебно костима и везивним ткивима у организму.

Најважније је да се постепено и умерено излажете директној сунчевој светлости. Ово нарочито важи за млађе особе које једва чекају до добију препланулу кожу. Али ако пожурите имаћете супротан ефекат у виду болног црвенила и чак опекотина. Зато постепено повећавајте време које проводите на сунцу и водите рачуна о обавезној заштити.

Заштита подразумева коришћење креме за сунчање, ношење одеће која ће штитити вашу кожу и остајање у хладу нарочито средином дана када је сунце најјаче. Имајте код себе увек кошуљу дугих рукава да заштитите вашу кожу, а кад сте напољу добро је да имате шешир на глави и наочаре за сунце да заштитите очи. Ако сте на плажи што чешће улазите у воду да вам кожа буде влажна и на тај начин такође заштићена.

Општа препорука је да током лета пијете пуно воде јер тако спречавате дехидратацију коже, а тиме и већи ризик од њеног оштећења. Једите више воћа и поврћа и храну која је богата антиоксидансима. То утиче да ваша кожа изгледа здраво и сјајније.

Креме за сунчање – обавезно при руци током лета

Током летовања и у свим тренуцима када се излажете сунцу током лета, нека вам увек при руци буде крема за сунчање. Неопходна је за заштиту коже од штетних УВ зрака. Користите креме за сунчање са фактором 30 и већим, нанесите је на кожу пре изласка на сунце и поновите то више пута током дана јер ће кожа упити крему и остаћете без заштите. Крему обавезно поново нанесите на кожу после пливања или обилнијег знојења.

Како вас штите креме за сунчање?

Штите осетљиву кожу и одржавају је здравом и младалачком,

Спречавају болно црвенило, опекотине и друга оштећења коже,

Смањују ризик од развоја рака коже чији је главни узрок претерано излагање сунцу.

И оно што је јако важно - креме за сунчање су безбедне за коришћење за све узрасте и за све типове коже.

Колико су креме за сунчање корисне, толико коришћење неких других препарата може бити штетно ако се директно излажете сунчевим зрацима. И ту постоје неслагања дерматолога око појединих препарата, као што је на пример ретинол, па је најбоље да потражите стручан савет.

Сунчање утиче и на колаген у вашем телу, али не увек на добар начин. С обзиром да је то протеин неопходан за здравље и еластичност коже, костију, тетива и других везивних ткива, умерено сунчање може имати позитиван ефекат, али треба бити јако опрезан. Опасност долази од УВ зрака који при продирању у дубље слојеве могу оштетити кожу и довести до разградње колагена и смањења његове производње.

Зато немојте ризиковати, сигуран начин да колагеном подржите позитивне ефекте у вашем организму је набавка у апотекама и дрогеријама и коришћење према савету вашег лекара. Уз то уносите довољно хранљивих материја које повећавају колаген, као што је витамин Ц који је неопходан за производњу колагена, и антиоксиданси који помажу у заштити колагена од оштећења.

Изаберите најбољи колаген на тржишту

Прво, зашто колаген? Зато што:

Као најзаступљенији протеин у кожи неопходан је за одржавање њеног здравља, да изгледа млада, пуна и хидратизована.

Позитивно утиче на здравље зглобова, побољшава њихову покретљивости и смањује ризик од болова и упале.

Јача кости и помаже да буду јаке и здраве, смањујући ризик од остеопорозе,

Подстиче стварање мишићне масе, снаге и нивоа енергије,

Смањује ризик од срчаних болести,

Неопходан је за зарастање рана и регенерацију ткива,

Јача косу и нокте.

Друго, опет зашто колаген? Зато што се с годинама смањује природна производња колагена у телу. Обично најпре на лицу примећујете неке танке назнаке позне младости. То су оне нежељене линије које прете да постану боре, а то је већ сигнал да реагујете.

Одмах потражите најбољи колаген на тржишту, негујте лице и подстичите стварање колагена у телу са свим горе наведеним ефектима које он има за одржање вашег доброг здравља.

Нека и та познија младост потраје. Њен поуздан показатељ је одржавање структуре, еластичности и хидратације ваше коже. Лице ће изгледати млађе, а оне фине линије биће испеглане. Нисте узалуд изабрали најбољи колаген на тржишту. Уз њега мање бројите године, а зашто би кад оне нису пресудне за ваш пријатан изглед, за лепоту примерену вашем животном добу.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas